Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εύβοια: Βύθιση σκάφους με μετανάστες στο Στενό Καφηρέα - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού

Εύβοια: Βύθιση σκάφους με μετανάστες στο Στενό Καφηρέα - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού
Tο πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος περισυνέλλεξε 9 άτομα από τη βραχονησίδα Μανδηλού

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό στην Εύβοια, στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Καφηρέα, μετά τη βύθιση σκάφους με άγνωστο αριθμό μεταναστών.
Το σκάφος φέρεται να ξεκίνησε από τη Σμύρνη και βυθίστηκε στα ανοιχτά της Εύβοιας.
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ελικόπτερο του Λιμενικού, καθώς και δύο παραπλέοντα πλοία.

Διάσωση 9 μεταναστών

Ήδη, το πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και περισυνέλλεξε 9 αλλοδαπούς από τη βραχονησίδα Μανδηλού.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 68 άτομα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

"Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μέσω του 112, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, χωρίς ωστόσο να δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του σκάφους.
Εν συνεχεία, προσδιορίστηκε ότι το σκάφος βρισκόταν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ενώ Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλεξε εννέα (09) αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα “ΜΑΝΔΗΛΟΥ” στενού Καφηρέα. Κατά δήλωση των ανωτέρω, επέβαιναν περί τα 68 άτομα σε Ι/Φ σκάφος, το οποίο βυθίστηκε νοτιοανατολικά της ως άνω βραχονησίδας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).
Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 BF.
Οι έρευνες συνεχίζονται".
metanastes7.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης