Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Πάνω από 300 οι υποπαραλλαγές της Omicron - Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό

Παγώνη: Πάνω από 300 οι υποπαραλλαγές της Omicron - Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό

«Δεν μπορείς να απαντήσεις ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά ο ιός έφυγε ή ότι υποπαραλλαγές δεν θα υπάρχουν», ανέφερε η Μ. Παγώνη

«Οι υποπαραλλαγές της Omicron είναι πάνω από 300, τι θα γίνει από δω και πέρα κανείς δεν ξέρει. Αν θα έχουμε νέα υποπαραλλαγή, ποτέ θα την έχουμε και πότε θα τελειώνουμε», υπογράμμισε για την πανδημία του κορωνοϊού η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, M. Παγώνη.
Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Παγώνη, «δεν μπορείς να απαντήσεις ότι μέσα σε αυτή τη χρονιά ο ιός έφυγε ή ότι υποπαραλλαγές δεν θα υπάρχουν» . Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε ότι τα νέα στελέχη δεν θα είναι χειροτέρα από αυτά που έχουμε, τα μέχρι τώρα στελέχη αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό και είναι αντιμετωπίσιμα, ενώ δυσκολεύουν τα πράγματα σε πνευμονίες/ διασωληνώσεις.
«Οι άνω των 60 πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, αλλά πρέπει να κάνουν και οι κάτω των 60 που έχουν υποκείμενα», τόνισε.

Για γρίπη

Το κοκτέιλ γρίπηςκορωνοϊού θα είναι δύσκολο, είναι λίγα τα περιστατικά, αλλά ειδικά στους πάνω από 60 κι αν έχεις υποκείμενα νοσήματα, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν , σημείωσε η κα Παγώνη.
«Μετά το Δεκέμβριο αρχίζει η γρίπη, γι’ αυτό φωνάζουμε για εμβολιασμό», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης