Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κούγιας για χημικό ευνουχισμό: Λυπάμαι που το είπε ο Βορίδης που είναι νομικός - Αυτές οι απόψεις είναι φασιστικές

Κούγιας για χημικό ευνουχισμό: Λυπάμαι που το είπε ο Βορίδης που είναι νομικός - Αυτές οι απόψεις είναι φασιστικές
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα κάνοντας λόγο ότι μπορεί να εξεταστεί ένα τέτοιο μέτρο όταν έχει τη συναίνεση του κατηγορουμένου
Σχετικά Άρθρα

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλ. Κούγιας τάχθηκε κατηγορηματικά κατά της χρήσης του μέτρου του χημικού ευνουχιμού.
Ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει ή να σακατέψει κάποιον άλλον και πως είναι υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο.
Αναφέρθηκε και στον Μάκη Βορίδη και στα όσα είπε για τον χημικό ευνουχισμό, κάνοντας λόγο για φασιστικές απόψεις.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα κάνοντας λόγο ότι μπορεί να εξεταστεί ένα τέτοιο μέτρο όταν έχει τη συναίνεση του κατηγορουμένου.
Συγκεκριμένα ο κύριος Κούγιας όταν ρωτήθηκε για τον χημικό ευνουχισμό είπε χαρακτηριστικά: «Έχω άποψη και λυπάμαι πολύ που τόλμησε να το πει ο κ. Βορίδης που είναι και νομικός.
Δεν είμαστε χώρα που δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Αυτές οι απόψεις είναι φασιστικές. Είναι απόψεις του Χίτλερ. Είναι απόψεις που δεν τιμούν τον νομικό πολιτισμό και λυπάμαι που ο κ. Βορίδης είναι νομικός».
Και συνέχισε αναφέροντας πως: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σκοτώσει άνθρωπο και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σακατέψει άνθρωπο. Εάν δεν μπορεί η δημοκρατική πολιτεία να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο αν ένας ανώμαλος βγει από τη φυλακή και συνεχίσει τα ίδια, τότε δεν είμαστε μια δημοκρατική χώρα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης