Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Γρίπη και κορωνοϊός το διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει - Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ

Καπραβέλος: Γρίπη και κορωνοϊός το διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει - Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ
"Για πρώτη φορά διαθέτουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, που πιάνουν τις παραλλαγές αυτές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο", σημείωσε ο Ν. Καπραβέλος

«Έχουμε ένα διπλό χτύπημα που θα μας ταλαιπωρήσει αυτό το διάστημα», και το «κοκτέιλ» γρίπης - κορωνοϊού, υπογράμμισε ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο mega μίλησε για αύξηση στις νοσηλείες και στις μολύνσεις από κορωνοϊό το τελευταίο διάστημα, αλλά και πολλές εισαγωγές με κοινή γρίπη, οι οποίες επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.
«Είναι απλή γρίπη, αλλά στις μεγάλες ηλικίες είναι και μία αιτία εισόδου στα νοσοκομεία, διότι κινδυνεύει η ζωή τους», σημείωσε.
Αφού τόνισε πως ο κορωνοϊός δεν είναι μία απλή γρίπη, ανέφερε ότι στις τελευταίες εφημερίες του νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώνονται πολλές εισαγωγές, οι οποίες γίνονται για άλλη αιτία, όμως οι ασθενείς πάσχουν από κορωνοϊό.

Είμαστε πιο μπροστά από τον κορωνοϊό

Ακόμη, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε κρίσιμη την εβδομάδα που διανύουμε, ενώ έκανε αναφορά στα «όπλα» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Όπως είπε, «πλέον είμαστε πιο μπροστά από τον κορωνοϊό. Για πρώτη φορά διαθέτουμε επικαιροποιημένα εμβόλια, που πιάνουν τις παραλλαγές αυτές που θα μας απασχολήσουν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ευτυχώς, αυτή η παραλλαγή δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Δεν περιμένουμε τρομακτική πίεση στις ΜΕΘ».
Πρόσθεσε ότι «όπλο» κατά της διασποράς του ιού αποτελούν επίσης και οι μάσκες.

Για ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Περαιτέρω, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό και άδικο» το μέτρο αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Ανέφερε ότι «το μέτρο αναστολής των υγειονομικών στερείται κάθε επιστημονικής βάσης, διότι το εμβόλιο προφυλάσσει από την κύρια νόσο, δεν σε προφυλάσσει όμως από τη μόλυνση και τη μετάδοση. Το να επιμένει η πολιτεία σε ένα μέτρο που είναι αναποτελεσματικό και άδικο, ενώ στερείται το σύστημα υγείας από αυτούς, έστω τους λίγους, δεν είναι σωστό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης