Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά – Παμπειραϊκή απεργία

Δεμένα για 24 ώρες τα πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά – Παμπειραϊκή απεργία
Οι εργαζόμενοι ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις

Δεμένα από τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες θα είναι σήμερα Τρίτη 25/10 τα πλοία που βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων λόγω της παμπειραϊκής απεργίας που έχουν εξαγγείλει τα πέντε σωματεία – μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΕΝΕΝ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ).
Στις 5:30 το πρωί οι εργαζόμενοι είχαν προσυγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί και απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Η απεργία αφορά όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στη γεωγραφική έκταση του Πειραιά και των παραλιακών δήμων.
Στο λιμάνι του Πειραιά θα μπορούν να δένουν τα πλοία που φτάνουν, ενώ δεν θα γίνεται ο απόπλους.
Τα σωματεία ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για τον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) και υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, αποφάσισαν 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία όπως και τα σωματεία ΠΕΝΕΝ (Ναύτες), ΠΕΑΘΕΝ (Θαλαμηπόλοι), απαιτώντας την απόσυρση της αναθεώρησης – έκτρωμα του ΚΙΝΔ, ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, με αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.
Σημειώνεται ότι η κινητοποίηση των πληρωμάτων των Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών είναι πανελλαδική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης