Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών - Συνεργάζονταν με δουλεμπόρους στην Τουρκία – Εννέα συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών - Συνεργάζονταν με δουλεμπόρους στην Τουρκία – Εννέα συλλήψεις

Συνελήφθησαν 9 μέλη της οργάνωσης και έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 30 συνεργοί τους - Έχουν διαπράξει 51 μεταφορές αλλοδαπών, διακινώντας τουλάχιστον 228 μετανάστες

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μετανάστες από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι αστυνομικοί στις 17/10 οργάνωσαν και υλοποίησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής 9 άτομα (εκ των οποίων οι 4 αλλοδαποί) , ενώ ταυτοποίησαν ακόμη 30 άτομα, συνεργών και μελών της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στη διακίνηση των μεταναστών.
Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδής κατάθεσης, της ψευδής καταγγελίας, της υπεξαίρεσης, της παράβασης του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και της παράβασης της νομοθεσίας για την Πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Διακίνηση τουλάχιστον 228 μεταναστών από το 2020

Οι κατηγορούμενοι, όπως προέκυψε από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών, έχουν διαπράξει συνολικά 51 μεταφορές αλλοδαπών, διακινώντας τουλάχιστον 228 μετανάστες, που κατέβαλαν στους διακινητές έως και 5.500 ευρώ ανά άτομο.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι από την παράνομες πράξεις τους ανέρχεται στο 1.200.000 ευρώ περίπου, ενώ η αξία των υπεξαιρεθέντων οχημάτων, υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Η δράση του κυκλώματος

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι συλληφθέντες από αρχές του έτους 2020 είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και σε συνεργασία με δουλεμπόρους στην Τουρκία, διακινούσαν υπηκόους τρίτων χωρών, από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, διευκολύνοντας την είσοδο τους στη χώρα μας και τη μετακίνηση – μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τις μεταφορές των παράτυπων μεταναστών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν 51 οχήματα, εκ των οποίων τα 47 εκμισθώθηκαν και υπεξαιρέθηκαν από τις περιοχές της Αχαΐας, της Αττικής, καθώς και από νησιά των Κυκλάδων και των Επτανήσων.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μετέφεραν τους αλλοδαπούς από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, αρχικά στη Θεσσαλονίκη, όπου κατακρατούσαν παράνομα σε διαμερίσματα όσους αλλοδαπούς δεν είχαν καταβάλει τα χρήματα για την διακίνηση τους. Στη συνέχεια, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού τους αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά, τους άφηναν ελεύθερους ή διευκόλυναν ακόμη και την μετακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κατασχέσεις

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, βρήκαν και κατέσχεσαν : 4 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες, ένα αεροβόλο πιστόλι, έναν γεμιστήρα με ένα φυσίγγιο, 1,6 γραμμάρια κοκαΐνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 9 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό ύψους 5.169 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης