Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση 12χρονης: Στον ανακριτή ο 53χρονος και ο 42χρονος - Μπαλάσκας: 'Εχουν ήδη αναγνωριστεί 5 άτομα

Υπόθεση 12χρονης: Στον ανακριτή ο 53χρονος και ο 42χρονος - Μπαλάσκας: 'Εχουν ήδη αναγνωριστεί 5 άτομα
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα (12/10) οι δύο κατηγορούμενοι
Σχετικά Άρθρα

(upd2) Στον ανακριτή για να απολογηθούν οδηγήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 12/10, τόσο ο 53χρονος Μίχος Ηλίας, κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στον Κολωνό, όσο και ο 42χρονος Σοφιανίδης Ιωάννης, κατηγορούμενος επίσης για βιασμό της ανήλικης.
Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής ενώπιον του ανακριτή, δίνοντας τυπική απολογία για την υπόθεση και θα αποδεχθούν την προφυλάκισή τους.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δικηγόροι από τον κατάλογο των διορισθέντων αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση των δύο κατηγορούμενων, ενώ αρνητικά φέρεται να αντιμετώπισε τον αυτεπάγγελτο διορισμό του και τρίτος δικηγόρος. Έτσι, την υπεράσπισή τους για τυπικούς λόγους θα αναλάβει ο δικηγόρος Β. Χρονόπουλος.
Ήδη, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ταυτοποιήσει αυτούς που βίασαν τη 12χρονη έναντι αμοιβής, εστιάζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 53χρονου και στο διαδίκτυο, όπου ο κατηγορούμενος επικοινωνούσε σε chat rooms με παιδόφιλους, που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πάνω από 200 ήθελαν να «συναντήσουν» την ανήλικη.
Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη, 2 φορητοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος, ενώ στην κατοχή του 42χρονου φορητός υπολογιστής και 2 usb.

Μπαλάσκας: Σχεδόν 5 άτομα έχουν αναγνωριστεί, προχωράμε για να τους αναγνωρίσουμε όλους

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλο το πουλόβερ της Μίχος ΑΕ να ξηλωθεί και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα σπάσουμε και το κόκκαλο, αδιαφορώντας ποιος είναι από πίσω και ποια είναι η ιδιότητά του. Όλα θα πρέπει να βγουν στη φόρα με πολυπρισματική διαφάνεια», τόνισε μιλώντας στο mega ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ.
«Μιλάμε για κτήνη. Σχεδόν πέντε άτομα έχουν αναγνωριστεί ήδη και προχωράμε για να τους αναγνωρίσουμε όλους. Όταν άρχισε όλο αυτό το παιδάκι ήταν 11 χρονών, πήγαινε Δημοτικό», πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας και σημείωσε ότι ο εφιάλτης της ανήλικης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021.
Σημειώνεται πως έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 16 άτομα που έχουν συνευρεθεί σεξουαλικά με τη 12χρονη.
Οι έρευνες, σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, στρέφονται στο περιβάλλον του 53χρονου αλλά και στο οικογενειακό περιβάλλον της 12χρονης.
«Όταν στενέψει η μέγγενη και να αρχίζει να πολτοποιεί τον 53χρονο, είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσει να μιλάει. Μέρη, ονόματα, επαφές, ανθρώπους… Εκεί θα καεί το πελεκούδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Τα στοιχεία του 53χρονου και οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Δόθηκαν στις 11/10 στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του 53χρονου , ο οποίος συνελήφθη στις 7/10 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πρόκειται για τον Μίχο Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο.
mixos2.JPG
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 14:00 ώρα της 10-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

0 42χρονος

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 7/10 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Πρόκειται για τον Σοφιανίδη Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.
42.JPG

ΕΛ.ΑΣ:  Αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την υπόθεση της 12χρονης.
Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής:
"Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.
Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.
Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων".

Η υπόθεση

Μετά από καταγγελία της μητέρας της 12χρονης στις αρχές Αυγούστου, ξεκίνησαν αστυνομικές έρευνες βάζοντας στο μικροσκόπιο τον 53χρονο.
Η ανήλικη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο 53χρονος υπό την απειλή όπλου τη βίαζε μέσα στην επιχείρησή του συστηματικά, ενώ επίσης την εξέδιδε. Αυτά, κατά πληροφορίες, συνέβαιναν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο.
Μάλιστα, βιντεοσκοπούσε την ανήλικη κατά τις σεξουαλικές πράξεις και την αναρτούσε σε ψεύτικα προφιλ που είχε δημιουργήσει στα social media. Οι αστυνομικοί μέσα από τα ψεύτικα προφίλ του δράστη βρήκαν πλήθος βίντεο και γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης, αλλά συνομιλίες που είχε ο 53χρονος με παιδεραστές που τον πλήρωναν για να συνευρεθούν με τη 12χρονη.
Πάνω από 200 άτομα επικοινώνησαν με τον 53χρονο για να κλείσουν ραντεβού με την ανήλικη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού από τουλάχιστον 10 άνδρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης