Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του 53χρονου – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Εν αναμονή της δημοσιοποίησης των στοιχείων του 53χρονου – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας
Σχετικά Άρθρα

Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία του 53χρονου που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης και άλλα αδικήματα.
Για σήμερα, Τρίτη 11/10, έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 12χρονη στον Κολωνό, όπως επίσης και ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ταυτοποιήσει αυτούς που βίασαν το κοριτσάκι έναντι 50 έως 100 ευρώ ο καθένας, εστιάζοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 53χρονου και στο διαδίκτυο, όπου ο 53χρονος κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης επικοινωνούσε σε chat rooms με παιδόφιλους, που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι πάνω από 200 ήθελαν να «συναντήσουν» την ανήλικη.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει θέσει στο μικροσκόπιο και τα κινητά τηλέφωνα του κατηγορούμενου, ώστε να αντλήσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο κατηγορούμενος και να προσπάθησε να σβήσει στοιχεία, θα όλα ανακτηθούν εύκολα ή δύσκολα.
Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη, 2 φορητοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος, ενώ στην κατοχή του 42χρονου φορητός υπολογιστής και 2 usb.
53_3.JPG
Ακόμη, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν αν πρόσωπο του περιβάλλοντος της ανήλικης γνώριζε τι συνέβαινε, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο να μην το μόνο θύμα η 12χρονη, αλλά να υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων πίσω από τη δράση του 53χρονου.

Η υπόθεση

Μετά από καταγγελία της μητέρας της 12χρονης στις αρχές Αυγούστου, ξεκίνησαν αστυνομικές έρευνες βάζοντας στο μικροσκόπιο τον 53χρονο.
Η ανήλικη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο 53χρονος υπό την απειλή όπλου τη βίαζε μέσα στην επιχείρησή του συστηματικά, ενώ επίσης την εξέδιδε. Αυτά, κατά πληροφορίες, συνέβαιναν από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο.
Μάλιστα, βιντεοσκοπούσε την ανήλικη κατά τις σεξουαλικές πράξεις και την αναρτούσε σε ψεύτικα προφιλ που είχε δημιουργήσει στα social media. Οι αστυνομικοί μέσα από τα ψεύτικα προφίλ του δράστη βρήκαν πλήθος βίντεο και γυμνών φωτογραφιών της ανήλικης, αλλά συνομιλίες που είχε ο 53χρονος με παιδεραστές που τον πλήρωναν για να συνευρεθούν με τη 12χρονη. Πάνω από 200 άτομα επικοινώνησαν με τον 53χρονο για να κλείσουν ραντεβού με την ανήλικη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού από τουλάχιστον 10 άνδρες.

Οι συλλήψεις και οι δικογραφίες

Ο 53χρονος συνελήφθη στις 7/10 από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μαζί με τον 42χρονο φίλο του και κατηγορούνται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης και άλλα αδικήματα.
Σε βάρος του 53χρονου έχει σχηματισθεί δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου, ενώ σε βάρος του 42χρονου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.
Οι συλληφθέντες που ήδη οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, κατηγορούνται ότι διέπραξαν τις ανωτέρω –κατά περίπτωση- αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανήλικης στην Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης