Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 82 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Όλοι άνδρες

Σε 82 ανέρχονται τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Όλοι άνδρες
Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 82 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 37 έτη (19-61), εκ των οποίων 23 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (28%).
Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα περιστατικά της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2022.
Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή. Το Μάιο του 2022 καταγράφηκε αυξημένος αριθμός περιστατικών ευλογιάς πιθήκων σε μη ενδημικές χώρες. Συνολικά, στην Ευρώπη, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022 καταγράφηκαν 24.833 περιστατικά της νόσου σε 44 διαφορετικές χώρες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο