Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Αύξηση 30% στις εισαγωγές λόγω covid – Ο ιός είναι εδώ

Βασιλακόπουλος: Αύξηση 30% στις εισαγωγές λόγω covid – Ο ιός είναι εδώ
Να εμβολιαστούμε και να φοράμε μάσκα ζήτησε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Για αντιστροφή του καθοδικού κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 30% στα κρούσματα έκανε λόγο ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ιός είναι εδώ.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι πρέπει να δράσουμε ώστε να μειώσουμε τις συνέπειες του κορονοϊού με δύο τρόπους, την χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό.
«Δεν μας εμποδίζει κανείς όταν πάμε στο σούπερ μάρκετ να φοράμε τη μάσκα μας και ας μην είναι υποχρεωτικό.
Είναι πολύ χρήσιμο να φοράμε τη μάσκα έτσι ώστε να προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους. Ταυτόχρονα, πλέον, υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε την επικαιροποιημένη δόση του εμβολίου» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Αναφερόμενος στη διάθεση του επικαιροποιημένου εμβολίου που καλύπτει και τις τρέχουσες μεταλλάξεις του ιού, δηλαδή της Omicron 4 και 5, o κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «είναι πολύ αποτελεσματικό, με 60% μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουδετερωτικών αντισωμάτων σε σχέση με το να κάνουμε μία ακόμα αναμνηστική δόση από το αρχικό εμβόλιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης