Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Θα υπάρξει και επόμενο κύμα - Οι λόγοι που πρέπει να προηγηθεί ο βασικός εμβολιασμός πριν από επικαιροποιημένο

Βασιλακόπουλος: Θα υπάρξει και επόμενο κύμα - Οι λόγοι που πρέπει να προηγηθεί ο βασικός εμβολιασμός πριν από επικαιροποιημένο
"Το φθινόπωρο θα πληθαίνει ο ιός με την μορφή των κρουσμάτων, θα υπάρξει και επόμενο κύμα και ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα είναι ο εμβολιασμός", υπογράμμισε ο  Θ. Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Στους λόγους για τους οποίους απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί ο βασικός εμβολιασμός προκειμένου να μπορεί κάποιος να λάβει το επικαιροποιηένο εμβόλιο, αναφέρθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Ιατρικής Σχολής πανεπιστημίου Αθηνών, Θ.Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος, με αφορμή την έναρξη σήμερα , Δευτέρα 3/10, των εμβολιασμών με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια που στοχεύουν τις υποπαραλλαγές ΒΑ.4, ΒΑ.5 της μετάλλαξης Omicron του SARS-COV2, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως πρέπει να εμβολιαστούμε «γιατί ο κορωνοϊός παραμένει στη ζωή μας, είναι ένας αναπνευστικός ιός και το φθινόπωρο θα πληθαίνει ο ιός με την μορφή των κρουσμάτων, θα υπάρξει και επόμενο κύμα και ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα είναι ο εμβολιασμός».
Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο «μας μειώνει πολύ σημαντικά την πιθανότητα της μόλυνσής γιατί μας αυξάνει την συγκέντρωση των αντισωμάτων που έχουμε και τυτόχρονα μάς φτιάχνει και κύτταρα που εμποδίζουν τον ιό αν μπει μέσα να μας να μας κάνει σοβαρή λοίμωξη».

Για επικαιροποιημένα

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος, «το επικαιροποιημένο είναι σε μικρότερη δοσολογία από ό,τι το αρχικό εμβόλιο και είναι διπλό. Έχει δυο συστατικά, έχει ένα που είναι πανομοιότυπο με το αρχικό και ένα συστατικό που αντιμετωπίζει τα στελέχη Ο4 και Ο5 που κυκλοφορούν τώρα. Πρέπει πρώτα ο οργανισμός να ανοσοποιηθεί μέσω του εμβολιασμού εναντίον του ιού, των βασικών συστατικών του ιού και αυτό το επιτυγχάνουμε με το αρχικό εμβόλιο κάνοντας και τις δυο δόσεις, και μετά κάνει την επικαιροποιημένη δόση που καλύπτει και τις παραλλαγές».
Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.
Οι αναμνηστικές δόσεις γίνονται πλέον μόνο με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης