Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Ηγουμενίτσα μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν δυτικά της Κεφαλονιάς

Στην Ηγουμενίτσα μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν δυτικά της Κεφαλονιάς
Eπέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και περισυλλέγησαν το απόγευμα του Σαββάτου από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και 5 γυναίκες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και περισυλλέγησαν το απόγευμα του Σαββάτου από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου μέσω του Olympia Radio ότι σκάφος με μετανάστες βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω δυνατών ανέμων έντασης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.
Το Σάββατο (1/10), καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.
Βραδινές ώρες του Σαββάτου, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής.
Για το συγκεκριμένο συμβάν είχαν δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας τρία παραπλέοντα πλοία και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο