Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε απόγνωση οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Πορεία στη Βουλή (8/10) με αίτημα τη νομοθετική ρύθμιση - «Οικονομική συντριβή»

Σε απόγνωση οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Πορεία στη Βουλή (8/10) με αίτημα τη νομοθετική ρύθμιση - «Οικονομική συντριβή»
Οι δανειολήπτες που το δάνειο τους είναι συνδεδεμένο με το ελβετικό φράγκο παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού καλούνται να πληρώσουν διπλό και τριπλό και τελικό ύψος του οφειλόμενου ποσού τους
Σχετικά Άρθρα

Της Ελένης Τσιάβο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σχετική πορεία από την Κοραή ως τη Βουλή προχωρά η «Πρωτοβουλία πολιτών για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο» ζητώντας νομοθετική ρύθμιση για την προστασία τους.
Οι δανειολήπτες καταγγέλλουν αδιαφανείς όρους που απεδείχθησαν εξαιρετικά επιβλαβείς για τους ίδιους λόγω της ραγδαίας μεταβολής της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ και ελβετικού φράγκου.
«Aυτή η κατάσταση έχει  οδηγήσει 70.000 οικογένειες πέρα από τα όρια της αντοχής μας» λένε οι ίδιοι στο BankingNews.
Όπως υποστηρίζουν οι δανειακές συμβάσεις δεν παρείχαν δυνατότητα διαπραγμάτευσης των όρων τους και σαφήνεια περί του τρόπου υπολογισμού της οφειλόμενης δόσης σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο.
Η διαμαρτυρία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι.

Τι ανέφερε η εν λόγω Πρωτοβουλία:

«Τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα.
Οι τράπεζες από το 2005 έως το 2009 προσκαλούσαν και έπειθαν  τους πελάτες τους να πάρουν τέτοια δάνεια, είτε μέσω  παραπληροφόρησης είτε μεσω ελλιπούς ενημέρωσης.
Συν τω χρόνω καταλάβαμε ότι αυτά δεν ήταν δάνεια και μάλιστα ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΆ τα περισσότερα, όπως μας υπόσχονταν οι υπάλληλοι των τραπεζών, αλλά  επικίνδυνα τραπεζικά προϊόντα, τα οποία oπωσδήποτε θα είχαμε απορρίψει, αν είχαμε σωστή ενημέρωση.
Είμαστε κατάπληκτοι και αγανακτισμένοι από αυτή τη μεθόδευση των τραπεζών.
Έχουμε συντριβεί οικονομικά, ψυχολογικά και αρκετοί από εμάς έχουν χάσει τη ζωή τους.
Τώρα ζητάμε από τους πολιτικούς να κατανοήσουν την ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί και να νομοθετήσουν πολιτική λύση, ώστε να αποδοθεί  δικαιοσύνη.
Στην προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας, συγκεντρωνόμαστε το Σάββατο 8/10ου  στις 12μ στην πλατεία Κοραή και θα συνεχίσουμε κάνοντας μικρή ειρηνική πορεία προς τη Βουλή.
Καλούμε τους δανειολήπτες, αλλά και όσους είναι κατά της αναλγησίας και της αισχροκέρδειας να περπατήσουν ειρηνικά μαζί μας» καταλήγουν οι πολίτες.
Οι δανειολήπτες που το δάνειο τους είναι συνδεδεμένο με το ελβετικό φράγκο παραμένουν εγκλωβισμένοι, αφού καλούνται να πληρώσουν διπλό και τριπλό και τελικό ύψος του οφειλόμενου ποσού τους.
«Αν γνωρίζαμε εξ αρχής τους όρους δεν θα είχαμε ποτέ προβεί σε αυτή την κίνηση «αυτοκτονία» για εμάς και τις οικογένειες μας» επισημαίνουν, τονίζοντας την απόγνωση τους.

309430959_645195643719816_1455606774835963259_n_1.jpg
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης