Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη για μελέτη Λύτρα: Δίνουμε έμφαση στα στοιχεία που δίνουν τα νοσοκομεία

Παγώνη για μελέτη Λύτρα: Δίνουμε έμφαση στα στοιχεία που δίνουν τα νοσοκομεία
Yπάρχει και μικρή αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης COVID-19, αλλά "δεν υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες covid και στις μονάδες", ανέφερε η Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις έρευνες του και να βγάζει τα στοιχεία του, ωστόσο "εμείς δίνουμε έμφαση στα στοιχεία που δίνουν τα νοσοκομεία", τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ.Παγώνη, σχολιάζοντας τη νέα μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που αποκαλύπτει θνητότητα 97,7% για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
Η κα Παγώνη αναφερόμενη στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, αφού σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου σε πολλές περιοχές, επεσήμανε ότι υπάρχει και μικρή αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης COVID-19, αλλά "δεν υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες covid και στις μονάδες.

Για επικαιροποιημένα εμβόλια

Σε ό,τι αφορά τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5 που έχει παραλάβει η χώρα μας και οι πρώτοι εμβολιασμοί με αυτά θα ξεκινήσουν στις 3/10, η κα Παγώνη σημεόωσε ότι σύμφωνα με τις μελέτες θα καλύψουν την Omicron 4 και 5 και θα είμαστε καλυμμένοι για 9 μήνες.
Σχετικά με το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν, είπε τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού, οι διαμένοντες και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, οι επαγγελματίες υγείας, διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα και φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορωνοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης