Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ευρυτανία - εξαφάνιση 48χρονης: Με υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες

Ευρυτανία - εξαφάνιση 48χρονης: Με υποβρύχιο drone συνεχίζονται οι έρευνες
Συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη Κρεμαστών για την 48χρονη
Σχετικά Άρθρα

Υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από τη Θεσσαλονίκη θα συνδράμει στις έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών για τον εντοπισμό της 48χρονης αγνοούμενης, οι οποίες μέχρι στιγμής είναι άκαρπες.
Η 48χρονη που έχει εξαφανιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημά της που βρέθηκε σταθμευμένο στις 22/9 στη Γέφυρα της Ταρτάνας άφησε ένα κινητό και ιδιόχειρες σημειώσεις στις οποίες αναφερόταν στο γιο της και στον σύζυγό της, ενώ παρακαλούσε, σε περίπτωση που τη βρουν βαριά τραυματισμένη, να της κάνουν ευθανασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 48χρονη είχε κατήγγειλε πρόσφατα, μετά από καυγά, για ξυλοδαρμό τον σύζυγό της, ο οποίος και συνελήφθη.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την 48χρονη, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.
Ήδη, συνδρομή στις έρευνες στη Λίμνη των Κρεμαστών Ευρυτανίας παρείχε και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, μετά το ίχνος σε βάθος 70 μέτρων που, σύμφωνα με πληροφορίες, είχει εντοπίσει το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ «Sonar Έμιλυ» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που παραχωρήθηκε στις αρχές για την διευκόλυνση των ερευνών.
Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού καταδύθηκαν, όμως το εύρημα προέκυψε ότι δεν ήταν ανθρώπινο.
Τις έρευνες δυσχεραίνουν τα φερτά υλικά και τα αντικείμενα που υπάρχουν στον βυθό της λίμνης.

Το υποβρύχιο drone

Στις έρευνες την Τρίτη 27/9 θα συνδράμει και το υποβρύχιο drone της εθελοντικής ομάδας της ΟΦΚΑΘ από τη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρ. Ράμμος, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε ότι «το drone θα αντέξει να κατέβει σε τέτοιο βάθος, είναι δοκιμασμένο σε τέτοιες καταστάσεις και έχουμε βρει πολλά πράγματα που έχουμε ψάξει. Το θέμα είναι αν θα μας αφήσουν τα φερτά υλικά. Μας είπαν από το Λιμενικό ότι έχει πολλά ξύλα και πέτρες, η λάσπη δεν μας τρομάζει γιατί έχουμε τα φώτα. Μας τρομάζει μόνο αν κολλήσει κάπου από τα δέντρα».
Διευκρίνησε ότι το drone θα κατέβει σε 10 λεπτά στα 90 μέτρα, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς η απλή βροχή δεν επηρεάζει, αντίθετα με τους κεραυνούς και τον αέρα.
«Η εθελοντική ομάδα του ΟΦΚΑΘ είναι παρούσα στα μεγάλα γεγονότα της χώρας. Αν ξεκινήσουμε από την Αττική, ήμασταν παρόντες στην φωτιά, στον μεγάλο σεισμό της Λάρισας, στην κακοκαιρία στην Καρδίτσα και φέτος ήμασταν στο Ποσείδι της Χαλκιδικής που αγνοείται ένας τουρίστας», σημείωσε ο κ. Ράμμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης