Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ένα ακόμη φιάσκο - Ο σύμβουλος εμβολίων του FDA προτείνει οι νέοι να μην εμβολιάζονται με ενισχυτικές δόσεις για τον covid 19

Ένα ακόμη φιάσκο - Ο σύμβουλος εμβολίων του FDA προτείνει οι νέοι να μην εμβολιάζονται με ενισχυτικές δόσεις για τον covid 19
Ο FDA εισηγείται οι νέοι να μην εμβολιάζονται με ενισχυτικές δόσεις…

Επί δύο χρόνια…ως μόνιμη επωδό ακούγαμε το εξής σενάριο, εμβολιάσου για να αντιμετωπίσεις τον covid 19, ενώ όσοι δεν εμβολιάστηκαν χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνοι, ψεκασμένοι και άλλες τέτοιες ανοησίες.
Αντί να κυριαρχήσει η λογική και κάθε πολίτης ελεύθερα να επιλέξει εάν θέλει ή δεν θέλει να εμβολιαστεί, κυριάρχησε η υστερία, οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής υπέπεσαν σε πολλά λάθη, το «εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε» του Μητσοτάκη ήταν ένα ακραίο πολιτικό ατόπημα, παρασύρθηκε από τυχοδιώκτες επιστήμονες και έπαιξε το παιχνίδι κέρδους… της Pfizer.
Όσο περνάει ο καιρός απομυθοποιούνται τα εμβόλια, τα οποία κρίθηκαν άκρως αναποτελεσματικά.
Οι κοινωνίες κατάλαβαν την εξαπάτηση και πλέον τα εμβολιαστικά προγράμματα, κατέρρευσαν, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δεν πρόκειται πλέον να εμβολιαστεί άλλη φορά για τον covid 19….
Το παραμύθι περί αποτελεσματικών εμβολίων έχει καταρρεύσει...

Ο FDA εισηγείται οι νέοι να μην εμβολιάζονται με ενισχυτικές δόσεις…

Σύμβουλος για τα εμβόλια του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) συμβούλεψε τους νέους να μην λαμβάνουν τις πρόσφατα εγκεκριμένες αναμνηστικές δόσεις δισθενούς εμβολίου COVID-19 λόγω έλλειψης δοκιμών σε ανθρώπους.

Ο Dr. Paul Offit, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα Εμβόλια και Σχετικά Βιολογικά Προϊόντα του FDA, τόνισε ότι δεν είναι πεπεισμένος ότι οι νέες ενισχυτικές δόσεις της υποπαραλλαγής Omicron θα προσφέρουν οποιοδήποτε όφελος στους νέους.

«Όταν ζητάτε από τους ανθρώπους να κάνουν ένα εμβόλιο, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για το όφελος».
«Και δεν πρόκειται να έχουμε κλινικές μελέτες, προφανώς, πριν ξεκινήσουν, αλλά θα θέλαμε να έχουμε τουλάχιστον δεδομένα για ανθρώπους.
Τα νέα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί σε 8 ποντίκια… οπότε τα επιστημονικά δεδομένα είναι τουλάχιστον έωλα... 

«Επειδή εάν δεν υπάρχουν τα δεδομένα σε ανθρώπους, εάν δεν υπάρχουν σαφείς αποδείξεις οφέλους, τότε δεν είναι δίκαιο να ζητάτε από τους ανθρώπους να αναλάβουν ένα ρίσκο, όσο μικρό κι αν είναι.
Τα οφέλη πρέπει να είναι ξεκάθαρα», τόνισε ο Dr. Paul Offit.
«Ένα υγιές νέο άτομο είναι απίθανο να ωφεληθεί από την επιπλέον δόση».

Ο Dr. Paul Offit ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως συγκρίνεται το ενημερωμένο ενισχυτικό με το προηγούμενο μονοσθενές εμβόλιο, «επειδή η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε τη νέα δόση χωρίς κλινικές δοκιμές».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής εμβολίων FDA, Dr. Paul Offit καταψήφισε την εξουσιοδότηση έγκρισης των ενισχυτικών εμβολίων.

Εμβόλια χωρίς… επιστημονικά δεδομένα…

Την 1η Σεπτεμβρίου, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ συνέστησαν τις νέες δισθενείς αναμνηστικές δόσεις που κατασκευάζονται από την Pfizer και τη Moderna.
Η σύσταση των CDC αφορά το ενισχυτικό εμβολίου της Pfizer ηλικίας 12 ετών και άνω και για το ενισχυτικό εμβόλιο της Moderna για ενήλικες.
Συνιστάται στους ανθρώπους να λαμβάνουν τα ενημερωμένα ενισχυτικά εμβόλια τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους.
Τα παλιά ενισχυτικά εμβόλια για τον COVID-19 δεν είναι πλέον διαθέσιμα, αφού έχουν αντικατασταθεί από τα δισθενή εμβόλια. Αλλά η κύρια σειρά εμβολίων θα παραμείνει η ίδια, η οποία βασίζεται στο αρχικό στέλεχος COVID-19 που εμφανίστηκε στο Wuhan της Κίνας.

Καθώς υπέγραψε τη σύσταση των ενισχυτικών δόσεων, η Διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, δήλωσε ότι «έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν καλύτερα από την πιο πρόσφατη παραλλαγή του COVID-19 που κυκλοφορεί» και μπορούν «να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της προστασίας» στον ιό.

To εντυπωσιακό είναι ότι πολλοί γιατροί αμφισβήτησαν την ύπαρξη δεδομένων σε ανθρώπους σχετικά με τις ενημερωμένες αναμνηστικές δόσεις σε μια συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής των CDC.
Για τα νέα εμβόλια δεν υπάρχουν κλινικά δεδομένα δεν έχουν μελετηθεί σε ανθρώπους», τόνισε ένα από τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής.

Ωστόσο, η Dr. Melinda Wharton των CDC υποβάθμισε τις ανησυχίες τονίζοντας ότι τα εμβόλια κατά της γρίπης ενημερώνονται κάθε χρόνο χωρίς να υπάρχουν δεδομένα για τον άνθρωπο.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δείχνουν ότι ελάχιστοι Αμερικανοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για τα νέα εμβόλια… έχουν εμβολιαστεί μετά την έγκρισή τους την 1η Σεπτεμβρίου.
Περίπου 4,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί με τα νέα εμβόλια για τον covid 19, ενώ η Αμερικανική Ένωση Υγείας είχε υπολογίσει ότι περισσότεροι από 200 εκατομμύρια Αμερικανοί ήταν επιλέξιμοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης