Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα του 112 στη Δυτική Ελλάδα - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις» - Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα του 112 στη Δυτική Ελλάδα - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις» - Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα Bogdan που επηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας

Μήνυμα από το 112 στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας εστάλη το απόγευμα της Δευτέρας (26/9), λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας «Bogdan».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα Bogdan που επηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας.

Συγκεκριμένα την Τρίτη (27-9-2022) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και

β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Μέσω του μηνύματος οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ενημερώνονται ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ παροτρύνονται να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Κλειστά τα σχολεία στην Κέρκυρα την Τρίτη

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά -κι αφού ολοκληρώθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ΕΜΥ /ΕΜΚ και απεστάλη μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ειδικά σχολεία) στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά έχει ως εξής:

α) Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γ.Γ.Π.Π. και τον σχεδιασμό των υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

β) Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, σε όλες τις σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία), όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια – Λύκεια) σε όλη την Επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

γ) Για την ενημέρωση (μέσω των ΜΜΕ) των πολιτών, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των πολιτών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης