Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπουλμπασάκος (πνευμονολόγος): Σε ύφεση η πανδημία, δεν είναι ορατό το τέλος της - Περιμένουμε τον χειμώνα

Μπουλμπασάκος (πνευμονολόγος): Σε ύφεση η πανδημία, δεν είναι ορατό το τέλος της - Περιμένουμε τον χειμώνα
"Είναι διαχειρίσιμη δηλαδή η κατάσταση, δεν πιεζόμαστε ακόμα, αλλά περιμένουμε τον χειμώνα", ανέφερε ο Γ. Μπουλμπασάκος

«Το πανδημικό κύμα βρίσκεται σε ύφεση και τα νοσοκομεία πλέον διαχειρίζονται σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Είναι διαχειρίσιμη δηλαδή η κατάσταση, δεν πιεζόμαστε ακόμα, αλλά περιμένουμε τον χειμώνα», τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γ. Μπουλμπασάκος.
Ο κ. Μπουλμπασάκος μιλώντας στο mega σημείωσε πως βρίσκεται σε ύφεση η πανδημία στη χώρα μας, όμως δεν είναι ακόμα ορατό το τέλος της πανδημίας.
«Ο ΠΟΥ είπε ότι δυνητικά είμαστε σε θέση που μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτό, αλλά δεν είναι ορατό ακόμα το τέλος της πανδημίας. Έχουν φάρμακα, αντιικά φάρμακα και εμβόλια. Στο επόμενο διάστημα, βαδίζοντας προς το τέλος, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε έπειτα. Ένα θέμα είναι οι προσλήψεις, το άλλο είναι να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες», είπε χαρακτηριστικά.

Ελλείψεις προσωπικού

Σύμφωνα με τον κ. Μπουλμπασάκο, οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας παρατηρούνται τόσο σε νοσοκομεία της Αθήνας, όσο και της επαρχίας.
Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν διορισμοί μόνιμου προσωπικού με fast track διαδικασίες στα νοσοκομεία.

Για τον Προσωπικό γιατρό

Κάνοντας αναφορά στον θεσμό του «προσωπικού γιατρού», αφού σημείωσε ότι ο πιο σωστός ορισμός θα ήταν «οικογενειακός γιατρός», παρατήτησε πως «για κάποιους λόγους δεν βλέπω ζέση από τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετέχουν στο θεσμό. Η κίνηση του υπουργείου να εντάξει ειδικότητες αλλότριες δεν βοηθάει. Οικογενειακός γιατρός δεν μπορεί να είναι γαστρεντερολόγος. Ή γενικός γιατρός, ή παθολόγος θα είναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης