Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανατροπή στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Επιστρέφει στη φυλακή ο κατηγορούμενος μεσίτης

Ανατροπή στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Επιστρέφει στη φυλακή ο κατηγορούμενος μεσίτης
Στον μεσίτη είχε επιβληθεί αρχικά, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κάθειρξη δέκα ετών, ενώ το αίτημα για αναστολή έγινε δεκτό δύο μήνες αργότερα

Την πόρτα της φυλακής αναμένεται να περάσει εκ νέου ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, Αθανάσιος Χορταριάς, μετά την άσκηση αναίρεσης της απόφασης που οδήγησε τον 77χρονο μεσίτη εκτός φυλακής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χορταριάς, είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του ακτιβιστή, αλλά περίπου δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου, βρέθηκε εκτός φυλακής με την ποινή του να αναστέλλεται.
Στον μεσίτη είχε επιβληθεί αρχικά, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κάθειρξη δέκα ετών, ενώ το αίτημα για αναστολή έγινε δεκτό δύο μήνες αργότερα.
Σε σημερινή (22/9) τους ανακοίνωση, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, ανακοίνωσαν ότι έγινε αναίρεση κατά της αναστολής της ποινής του Χορταριά, με αποτέλεσμα ο «μεσίτης» να βρίσκεται εκ νέου πιο κοντά στη φυλακή. Η συζήτηση επί της αναίρεσης θα διεξαχθεί στις 7/12 στον Άρειο Πάγο.

H ανακοίνωση των δικηγόρων έχει ως εξής:

Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης.
Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης