Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Έξαρση γρίπης στα τέλη Δεκεμβρίου - Με Omicron 5 το 95% των περιστατικών covid αυτή την περίοδο

Παγώνη: Έξαρση γρίπης στα τέλη Δεκεμβρίου - Με Omicron 5 το 95% των περιστατικών covid αυτή την περίοδο
Όσοι έχουν νοσήσει πριν από 6 με 9 μήνες και είναι κάτω των 60 ετών χωρίς προβλήματα υγείας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν και μπορούν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με την ησυχία τους, ανέφερε η Μ. Παγώνη

H έξαρση της γρίπης θα κάνει την εμφάνισή της στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ , Μ. Παγώνη, η οποία κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί από το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου ώστε να έχει τα αναγκαία αντισώματα για να προστατευτεί από την διπλή απειλή, που δεν είναι άλλη από τη συνύπαρξη με τον κορωνοιό.
«Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις εμβολιαστεί για την γρίπη ούτως ώστε να έχεις αντισώματα για να αμυνθείς εάν δεν έχεις εμβολιαστεί. Τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Παγώνη.
«Ο κορωνοϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Και οι παραλλαγές είναι εδώ. Διαχειριζόμαστε το θέμα» δήλωσε, σχολιάζοντας τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Biden περί τέλους της πανδημίας.

Για επικαιροποιημένα εμβόλια

Κάνοντας αναφορά στα επικαιροποιημένα εμβόλια, η κα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι όλοι όσοι έχουν νοσήσει πριν από 6 με 9 μήνες και είναι κάτω των 60 ετών χωρίς προβλήματα υγείας, δεν θα πρέπει να ανησυχούν και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με την ησυχία τους.
Όπως ανέφερε, «αυτή την στιγμή έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο που καλύπτει την παραλλαγή Omicron και στο τέλος Νοέμβρη – αρχές Δεκέμβρη θα έρθουν αυτά που καλύπτουν την Omicron 4 και 5».
Πρόσθεσε ότι «όποιος δεν έχει εμβολιαστεί καθόλου δεν μπορεί να κάνει επικαιροποιημένο εμβόλιο» και εξήγησε πως «οι ανεμβολίαστοι θα ξεκινήσουν να κάνουν τις δύο δόσεις ή το μοναδοσικό εμβόλιο και μετά θα πάνε στο επικαιροποιημένα. Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί και είναι πάνω από 60 ετών θα πάνε γρήγορα να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Οι υπόλοιποι με την άνεσή τους θα κλείσουν τα ραντεβού και θα τα κάνουν».
Τόνισε ότι τον Δεκέμβριο ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, άνω του 68%, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο εμβόλιο και οι υπόλοιποι να έχουν προχωρήσει τον εμβολιασμό τους σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό.
Σημείωσε ωστόσο ότι οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν πότε θα φτάσουμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Η εικόνα των νοσοκομείων

Τέλος, η κα Παγώνη ανέφερε ότι τα πράγματα με τη διαχείριση του ιού στα δημόσια νοσοκομεία είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα κρεβάτια σε απλές κλίνες, ούτε και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μπορούμε να το διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία σε non Covid ασθενείς για να εξυπηρετηθούν και αυτοί που έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω», σημείωσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης