Τελευταία Νέα
Κοινωνία

86η ΔΕΘ 2022: Σε εξέλιξη 6 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - «Αστακός» η Θεσσαλονίκη λόγω Μητσοτάκη

86η ΔΕΘ 2022: Σε εξέλιξη 6 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας - «Αστακός» η Θεσσαλονίκη λόγω Μητσοτάκη
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία. Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε από νωρίς το απόγευμα

Κρατώντας σημαίες και πανό χιλιάδες πολίτες ξεκίνησαν από 6 διαφορετικά σημεία για να διαδηλώνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης υπέρ της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία. Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε από νωρίς το απόγευμα.
1_466.JPG
Ανεμβολίαστοι και υγειονομικοί σε αναστολή έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα-μετά από διαδικτυακό κάλεσμα- στον Λευκό Πύργο.
Στην πλατεία Καμάρας βρίσκεται το μπλοκ των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών.
Στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος του αγάλματος Βενιζέλου έχουν συγκεντρωθεί η ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν στήσει εξέδρα στην πλατεία της ΧΑΝΘ.
Η εργατική τάξη ο ελληνικός λαός μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, κανένας εφησυχασμός, ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση του από το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.
Μέλη της ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) έχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας.
Στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» του Ηλία Κασιδιάρη.
2_373.JPG
Πολύ ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ που περιλαμβάνουν (ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών) απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης. Το μπαράζ κινητοποιήσεων άνοιξαν χθες τα Σώματα Ασφαλείας.
Με σφυρίχτρες, κόρνες, πυρσούς και συνθήματα ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, η μεγάλη πορεία των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έχουν μια σειρά από από οικονομικά αιτήματα.
«Οι ένστολοι ποτέ δεν απαιτούν, αξιοπρέπεια το μόνο που ζητούν», είναι ένα από τα συνθήματα που φώναξαν, ενώ ανάμεσα σε αυτά που διεκδικούν είναι καλύτεροι μισθοί μισθοί, πληρωμή των υπερωριών τους και εφαρμογή της αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης