Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη λόγω της 86ης ΔΕΘ - Στους δρόμους 3.500 αστυνομικοί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη λόγω της 86ης ΔΕΘ - Στους δρόμους 3.500 αστυνομικοί και  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ' όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και drones εποπτεύουν και  δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και της ομιλίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το απόγευμα του Σαββάτου 10/9.
Περίπου 3.500 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής.
Ειδικότερα, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ' όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και drones εποπτεύουν και δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.
Μάλιστα, γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.
Ήδη, έχουν ξεκίνησει οι αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ, λόγω των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Οι κινητοποιήσεις

Σειρά κινητοποιήσεων έχουν προγραμματιστεί από συνδικάτα, συλλογικότητες, οργανώσεις και πολιτικές κινήσεις για αύριο.
Στο πλαίσιο αυτό, στις 8:30 το πρωί συγκέντρωση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στις 18:00καλούν σε συγκέντρωση, στο Άγαλμα Βενιζέλου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ για την ίδια ώρα κάλεσμα πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ στην Πλατεία της ΧΑΝΘ.
Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν άτομα που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικού χώρο, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου απευθύνουν και τα Σώματα Ασφαλείας.
Μία ώρα νωρίτερα, είναι προγραμματισμένο διαδικτυακό κάλεσμα, στον Λευκό Πύργο, από άτομα που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς.
Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, από το Εθνικό Κόμμα "Έλληνες".
Σημειώνεται πως προσυγκεντρώσεις θα υπάρξουν από τις 17:00 το απόγευμα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ενόψει των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ αλλά και της διεξαγωγής του διήμερου συνεδρίου "The 2nd Thessaloniki Metropolitan Summit", θα ισχύουν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 11/9.
Έτσι,απαγορεύεται η στάσης και στάθμευση στη Λεωφόρο Στρατού και την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, όπως επίσης στις Λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου. Το μέτρο της απαγόρευσης στάσης - στάθμευσης επεκτείνεται στις οδούς Αγγελάκη και σε τμήματα των οδών Εθν. Αμύνης, Αγίου Δημητρίου, Γρ. Λαμπράκη, Αρμενοπούλου, Ν. Γερμανού, Μ. Ανδρόνικου και Ιασωνίδου.
Το Σάββατο (10-9-2022), από ώρα 15:00 σταδιακά – ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση τους δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ,
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου,
  • Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος,
  • Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου,
  • Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της,
  • Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της,
  • Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
  • Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου,
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
  • Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της,
  • Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
  • Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας,
  • Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της και
  • Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Επίσης, μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11/9) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

  • Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της,
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου,
  • Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη,
  • Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄Σεπτεμβρίου,
  • Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης,
  • Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.,
  • Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και  Ιασωνίδου, από Εγνατία έως Αγ.Δημητρίου.

Ακόμη, μέχρι και την 18:00 ώρα της Κυριακής (11-9-2022) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης στις οδούς:

  • Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. και
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές (από ανατολικά προς δυτικά μέσω Κατσιμίδη - Περιφερειακής Οδού - Αγίου Δημητρίου - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω Λαγκαδά - Περιφερειακής Οδού - Αγίου Δημητρίου), ενώ τροχονόμοι θα βρίσκονται σε καίρια σημεία και θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης