Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Το Δεκέμβριο το εμβόλιο κατά των παραλλάξεων 4 και 5 της Omicron

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Το Δεκέμβριο το εμβόλιο κατά των παραλλάξεων 4 και 5 της Omicron
Ποιοι πρέπει να το κάνουν
Σχετικά Άρθρα

Τον Δεκέμβριο αναμένεται το εμβόλιο κατά των παραλλάξεων 4 και 5 της Omicron όπως υποστήριξε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε πως τον Οκτώβριο θα έχουμε το εμβόλιο για τις άλλες παραλλάξεις της Omicron.
«Όσον αφορά το εμβόλιο της Pfizer αφορά ηλικίες από 12 ετών και άνω, ενώ της Moderna από 18 και άνω» είπε μιλώντας στο Mega η κα.Παγώνη, η οποία υπογράμμισε πως πρόκειται για εμβόλια στα οποία έχουν γίνει γρήγορες μελέτες και θα βοηθήσουν πολύ στη σοβαρή νόσηση, στη μείωση των θανάτων και θα περιορίσουν τη διασπορά.
«Από τις οδηγίες που θα δοθούν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αυτοί που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο είναι οι άνω των 60, αυτοί που έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα, οι έγκυες, οι ομάδες οι ευαίσθητες όπως τις ξέρουμε όλοι» τόνισε η κα. Παγώνη, διευκρινίζοντας πως οι άνω των 60 ετών που έχουν κάνει την 4η δόση του εμβολίου, δεν θα χρειαστεί για την ώρα να κάνουν και το καινούριο.
Η κα.Παγώνη είπε πως όσοι έχουν λάβει τις τρεις δόσεις, πρέπει να κάνουν και την 4η, δίχως να περιμένουν το καινούριο εμβόλιο που θα έρθει τον Δεκέμβρη.
«Όποιος δεν έχει κάνει καθόλου εμβόλια, δεν μπορεί να κάνει απευθείας το επικαιροποιημένο γιατί αυτό είναι αναμνηστική δόση στην ουσία.
Ξεκινάνε να εμβολιάζονται κανονικά από την αρχή.
Είτε θα λάβουν τις δύο αρχικές δόσεις, είτε το μονοδοσικό της Johnson&Johnson» είπε η κα.Παγώνη, επισημαίνοντας πως όσοι νόσησαν ενώ είχαν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου, δεν θα προχωρήσουν στην 4η δόση, αλλά θα κάνουν απευθείας το επικαιροποιημένο μετά από 4 μήνες, από την ανάρρωσή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης