Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ για την επεισοδιακή σύλληψη του 23χρονου στου Ζωγράφου: Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες

ΕΛ.ΑΣ για την επεισοδιακή σύλληψη του 23χρονου στου Ζωγράφου: Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες
Αναζητούνται οι συνεργοί του
Σχετικά Άρθρα

Σε βάρος του 23χρονου που συνελήφθη στου Ζωγράφου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστείες, ενώ μαζί με συνεργό του έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Μάλιστα, εξιχνιάσθηκαν 4 ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν διαδοχικά τις πρωινές ώρες χθες 3/9 σε πρατήρια υγρών καυσίμων και περίπτερα σε Αργυρούπολη, Βύρωνα, Υμηττό και Ηλιούπολη.

Η σύλληψη

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας χθες (3/9) το μεσημέρι στου Ζωγράφου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 23χρονος για σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και για βία κατά υπαλλήλων. Αναζητούνται οι συνεργοί του.
Στο πλαίσιο διερεύνησης τεσσάρων ένοπλων ληστειών, που διαπράχθηκαν διαδοχικά στις 3/9 σε δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και δύο περίπτερα σε Αργυρούπολη, Βύρωνα, Υμηττό και Ηλιούπολη, ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος ως ένας εκ των δραστών των ληστειών και μετά από στοχευμένες αναζητήσεις, εντοπίστηκε εντός καταστήματος στην περιοχή του Ζωγράφου.
Κατά την είσοδο των αστυνομικών στο κατάστημα και αφού του δήλωσαν την ιδιότητά τους, ο 23χρονος έβγαλε πιστόλι από τσαντάκι που έφερε και επιχείρησε να κάνει χρήση αυτού. Οι αστυνομικοί με τακτικές κινήσεις τον ακινητοποίησαν, τον αφόπλισαν και παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε τον δέσμευσαν.

Τι κατασχέθηκε

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 6 φυσίγγια
  • το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ

Από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας προέκυψε ότι ο 23χρονος αναζητούνταν δυνάμει εντάλματος που διατάσσει τη σύλληψη του, κατηγορούμενος για ληστείες.
Επιπρόσθετα, ο 23χρονος συλληφθείς καθώς και έτερος συνεργός του που έχει ταυτοποιηθεί, έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.
ast1_2.JPG
ast3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης