Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Είμαστε αισιόδοξοι στο μέτωπο του κορωνοϊού - Περιμένουμε εμβόλια που να στοχεύουν περισσότερο ως προς την Omicron

Ψαλτοπούλου: Είμαστε αισιόδοξοι στο μέτωπο του κορωνοϊού - Περιμένουμε εμβόλια που να στοχεύουν περισσότερο ως προς την Omicron
"Mπαίνουμε στην σχολική χρονιά, με το να φεύγει η μεγάλη έκρηξη της πανδημίας με την omicron 4 και 5", ανέφερε η Θ. Ψαλτοπούλου
Σχετικά Άρθρα

«Αυτό τον καιρό μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι στο μέτωπο του κορωνοϊού. Το τελευταίο δελτίο του ΕΟΔΥ, δείχνει βελτίωση στα λύματα, ύφεση και στα κρούσματα κι στις νοσηλείες αλλά και μείωση στους θανάτους, που είναι το τελικό δεδομένο», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θ. Ψαλτοπούλου.
Η κα Ψαλτοπούλου μιλώντας στο MEGA με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 12/9, σημείωσε ότι «για ένα παιδί το οποίο είναι υγιές και έχει εμβολιαστεί, γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί όλα τα παιδιά, νομίζω ότι μπορούμε να αρχίσουμε χωρίς μάσκα, όπως και το καλοκαίρι που έβλεπαν τους φίλους τους χωρίς μάσκα, γιατί αυτόν τον καιρό μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι στο μέτωπο του κορωνοϊού».
Πρόσθεσε ότι «μπαίνουμε στην σχολική χρονιά, με το να φεύγει η μεγάλη έκρηξη της πανδημίας με την omicron 4 και 5. Βέβαια έχει νοσήσει πολύς κόσμος και το θετικό είναι ότι έχουμε αυτή την υβριδική ανοσία, και έχουμε εμβολιαστεί και έχουμε νοσήσει, και μπαίνουμε χωρίς ευτυχώς να έχει εμφανιστεί κάποιο καινούριο στέλεχος».

Δύο νέα στοιχεία

Ακόμη, η κα Ψαλτοπούλου αναφέρθηκε στη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό για την υγεία, δύο στοιχείων.
Όπως ανέφερε, «πρώτον ότι ακόμα και το μεταλλαγμένο στέλεχος 1 και 2 της omicron, διασφαλίζουν προστασία ως προς την 4 και την 5, και δεύτερον για τα εμβόλια πηγαίνουμε σε μία κατάσταση που διατηρείται ως ένα βαθμό η προστασία από την νόσηση».

Για τα εμβόλια

Τέλος, αναφερόμενη στα εμβόλια, η κα Ψαλτοπούλου υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη ενέκρινε κάποια εμβόλια ως προς ένα στέλεχος της omicron και οι ΗΠΑ για τα στελέχη 4 και 5 της omicron. Ακόμα και αυτή η έγκριση της Αμερικής θα έρθει στη συνέχεια και στην Ευρώπη. Συνεπώς, περιμένουμε εμβόλια που να στοχεύουν περισσότερο ως προς την omicron».
Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν διαφοροποιείται ως προς τις τρίτες και τέταρτες δόσεις, προς τον μέσο όρο της Ευρώπης, δηλαδή είναι πάνω κάτω αυτό το «χαμηλό», και έχει βοηθήσει και αυτή η λεγόμενη υβριδική ανοσία».
«Μην ξεχνάμε όμως ότι είχαμε πολλούς θανάτους και η στόχευση είναι για τους άνω των 60 ετών που πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης