Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της covid

Παγώνη: Στα τέλη Σεπτεμβρίου τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της covid
Θα εστιάζουν στην Omicron και στις παραλλάξεις 4 και 5 είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένονται στην Ελλάδα τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της Covid και συγκεκριμένα κατά των παραλλάξεων Omicron 4 και 5 υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Ο FDA έχει εγκρίνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο, τόσο όσον αφορά στο εμβόλιο της Pfizer όσο και το εμβόλιο της Moderna.
Το εμβόλιο της Pfizer είναι από 12 ετών και άνω και της Moderna, από 18 ετών και άνω.
Έγινε η έγκριση και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, για να μπορούν να πουν στις ομάδες που πρέπει να ξεκινήσουν να κάνουν το εμβόλιο, και για να εισηγηθεί η επιτροπή εμβολιασμού, πότε πρέπει να το κάνουν» ανέφερε μιλώντας στο Mega η κα.Παγώνη.
Ερωτηθείσα για το πόσο θα διαρκεί η προστασία του εμβολίου η κα. Παγώνη επεσήμανε πως, «δεν είναι σαφή τα δεδομένα έως τώρα και πρέπει να δούμε τις μελέτες».
«Υπολογίζουμε το εμβόλιο να έρθει γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να εισηγηθούν και μετά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να ενημερωθεί ο κόσμος.
Υπολογίστε Οκτώβρη καλώς εχόντων των πραγμάτων, να ξεκινήσουμε και στην Ελλάδα, να ενημερωθεί ο κόσμος και οι ομάδες που πρέπει να το κάνουν», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
«Αυτό το εμβόλιο, είναι για την Omicron και ιδιαίτερα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5.
Θα σταματήσει την βαριά νόσηση και τους θανάτους που θα μπορεί να υπάρξουν σε άτομα, ιδιαίτερα, που έχουν υποκείμενα νοσήματα και κάνουν γρήγορα επιπλοκές.
Στον υπόλοιπο πληθυσμό, προλαβαίνει και ενισχύει τον οργανισμό με αντισώματα, ούτως ώστε εάν κάποιος νοσήσει να το περνάει τόσο απλά που να μην χρειάζεται κάτι παραπάνω.
Αυτός είναι ο ρόλος του επικαιροποιημένου.
Όλα αυτά χρειάζονται τον χρόνο τους, και την κατάλληλη ενημέρωση προκειμένου να πειστεί ο κόσμος, να πάει να το κάνει» είπε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης