Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Αξίζει να αρχίσουν χωρίς μάσκες, τεστ τα σχολεία – Θα επανεξετάσουμε από Οκτώβριο

Μαγιορκίνης: Αξίζει να αρχίσουν χωρίς μάσκες, τεστ τα σχολεία – Θα επανεξετάσουμε από Οκτώβριο
Η πίεση στα νοσοκομεία από τον κορωνοϊό θα είναι διαχειρίσιμη υποστήριξε ο κ.Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως αξίζει να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά χωρίς μάσκες και τεστ για τους μαθητές των σχολείων διατύπωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Μαγιορκίνης είπε πως εάν χρειαστεί «θα επανεξετάσουμε την κατάσταση τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, ανάλογα με την αύξηση της μεταδοτικότητας». Ερωτηθείς για τα εμβόλια, είπε πως ισχύουν οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το ποιες ομάδες πληθυσμού πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.
Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και δεν έχει συμπληρώσει το βασικό σχήμα».
Ερωτηθείς για το πόσο αυξημένη μπορεί να είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας το προσεχές διάστημα, λόγω και του αυξημένου συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «περιμένουμε να είναι το πολύ 10% με 20% παραπάνω η πίεση από αυτή που είχαμε το καλοκαίρι, άρα θα είναι πιο διαχειρίσιμη η πίεση στα νοσοκομεία από όσο πέρσι και άρα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε οριζόντια μέτρα».
«Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει αυξημένη πίεση, αλλά ότι αυτή θα είναι πιο διαχειρίσιμη και δεν θα απαιτήσει νέα γενικά μέτρα» είπε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης