Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαζάνης (παιδίατρος): Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια - Ο κορωνοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις

Μαζάνης (παιδίατρος): Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια - Ο κορωνοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις

«Ο κορωνοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει», ανέφερε ο Σπ. Μαζάνης

Σχετικά Άρθρα

Επανήλθαν λόγω κορωνοϊού πολλές ασθένειες, όπως ο κοκκύτης και η διφθερίτιδα, καθώς εν μέσω καραντίνας μειώθηκε ο εμβολιασμός των παιδιών για αυτές , όπως τόνισε ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μαζάνης μιλώντας στο MEGA, στη διάρκεια της καραντίνας υπήρξε μείωση των εμβολιασμών των παιδιών (με τα εμβόλια της μηνιγγίτιδας, του καρκίνου της μήτρας, της διφθερίτιδας, του τετάνου, της πολιομυελίτιδας) που έφτασε σε επικίνδυνα σημεία και έτσι, πολλές από αυτές τις ασθένειες επανήλθαν. Ειδικότερα, μειώθηκε ο εμβολιασμός για αυτές τις ασθένειες κατά 20% στους εφήβους, αλλά και κατά 10% στις μικρότερες ηλικίες.

«Φούντωσε» η γρίπη το καλοκαίρι

«Το μήνυμα προς τους γονείς είναι να κοιτάξουν τα βιβλιαράκια των παιδιών τους, να επανέλθουν στον παιδίατρο και να κάνουν τα εμβόλια. Μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε η γρίπη, οπότε πρέπει μέσα στον Σεπτέμβριο τα παιδιά από 6 μηνών και πάνω να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο της γρίπης, για να μην έχουμε μέσα στο χειμώνα κορωνοϊό και γρίπη», υπογράμμισε ο κ. Μαζάνης.
Όπως εξήγησε, «ο κορωνοϊός και η καραντίνα πίεσαν τις άλλες ιώσεις, το καλοκαίρι βρήκε την ευκαιρία η γρίπη να φουντώσει».
Σημείωσε δε, πως το μυστικό για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό στα παιδιά είναι η καλή διατροφή, η μείωση των γλυκών και των τηγανιτών, αλλά και η κατανάλωση φρούτων, ενώ «οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται εάν τα παιδιά τρέφονται σωστά».

Όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια

«Ο κορωνοϊός μπορεί να βρίσκεται σε ύφεση, όμως πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται. Το εμβόλιο είναι η μόνη λύση για την πάταξη του κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε πως «όλες οι πανδημίες τελείωσαν μόνο με τα εμβόλια. Τα άλλα μέτρα είναι προληπτικά, όμως δεν δίνουν τη λύση».
Τέλος, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 12/9, ο κ. Μαζάνης ανέφερε ότι η διεθνής στάση επιμένει σε άνοιγμα των σχολείων χωρίς μάσκα και self test, όμως ο ΠΟΥ τονίζει πως η πανδημία συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης