Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Να μην επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες - Όσοι έχουν τρεις δόσεις εμβολίου και νόσησαν «ησυχάζει το κεφάλι τους»

Παγώνη: Να μην επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες - Όσοι έχουν τρεις δόσεις εμβολίου και νόσησαν «ησυχάζει το κεφάλι τους»
H M. Παγώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα φτάσει στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή «Κένταυρος»
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχει νόημα να πούμε στα παιδιά να φορέσουν μάσκα στις 12 Σεπτεμβρίου για να πάνε στο σχολείο, υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξηγώντας ότι το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς και φίλους, έδιναν φιλιά και αγκαλιές με τους παππούδες και έπαιζαν σε παιδότοπους, αλλά τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες.
Ωστόσο, η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ κάλεσε τους γονείς να κάνουν ένα τεστ στα παιδιά τους πριν τα στείλουν στις σχολικές αίθουσες.
Όπως είπε, «τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία».

Όσοι έχουν τρεις δόσεις και νόσησαν «ησυχάζει το κεφάλι τους»

Η κα Παγώνη ανέφερε ότι όσοι έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και νόσησαν μετά, «ησυχάζει το κεφάλι τους».
Για την τέταρτη δόση εμβολίου, η ίδια κάλεσε όσους είναι άνω των 60 ετών να το κάνουν, σημειώνοντας πως για τους έως 59 ετών οι μελέτες που έχουν γίνει είναι μόλις τρεις και πολύ μικρές.
Κάλεσε δε, τους τους πολίτες να μην περιμένουν το Σεπτέμβριο τα επικαιροποιημένα εμβόλια, για τα οποία οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και αναμένονται στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Πολύ μολυσματική η «Κένταυρος»

Τέλος, η κα Παγώνη εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα φτάσει στην Ελλάδα η υποπαραλλαγή «Κένταυρος».
Εξήγησε ότι είναι πολύ μολυσματική, αλλά δεν προκαλεί θανάτους, αλλά και πως πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό και συνεπώς δεν προκαλεί διασωληνώσεις, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία από το εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης