Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Gov.gr Wallet: Στο κινητό «κατέβασαν» την ταυτότητά τους 710.041 πολίτες και το δίπλωμα οδήγησης 563.072

Gov.gr Wallet: Στο κινητό «κατέβασαν» την ταυτότητά τους 710.041 πολίτες και το δίπλωμα οδήγησης 563.072
Επόμενος στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να προστεθούν στην εφαρμογή περισσότερα έγγραφα
Σχετικά Άρθρα

Μέσα σε έναν μήνα λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής Gov.gr Wallet 710.041 πολίτες επέλεξαν να «κατεβάσουν» ψηφιακό αντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας στο κινητό και 563.072 το δίπλωμα οδήγησης.
Στις 27 Ιουλίου ξεκίνησε η λειτουργία της εν λόγω εφαρμογής, μέσω της οποίας είναι εφικτή η αποθήκευση του ψηφιακού αντίγραφου διπλώματος και της ταυτότητας μόνο σε μια κινητή συσκευή, τα οποία έχουν ισχύ εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια.
Επόμενος στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι να προστεθούν στην εφαρμογή περισσότερα έγγραφα, όπως τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία ασφάλισης κλπ, ενώ μελλοντικά θα είναι δυνατή και η αυθεντικοποίηση στο gov.gr μέσω του Gov.gr Wallet.
Σημειώνεται ότι το Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμο στα app stores των λογισμικών iOS και Android, ενώ εναλλακτικά ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή μέσω της σελίδας wallet.gov.gr.
Για να χρησιμοποιήσει κάποιος την εφαρμογή Gov.gr Wallet θα χρειαστεί είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, είτε τους προσωπικούς του κωδικούς web banking.
Ακόμη, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου πιστοποιείται αποκλειστικά με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), σύνδεση μια φορά με τους κωδικούς web banking.

Έλεγχος εγκυρότητας

Υπενθυμίζεται ότι η απλή επίδειξη ενός εγγράφου στο wallet δεν αρκεί και απαιτείται σε κάθε περίπτωση το σκανάρισμα του QR, ώστε να υπάρχει βεβαιότητα πως το έγγραφο είναι έγκυρο.
Ο έλεγχος εγκυρότητας του εγγράφου πραγματοποιείται δείχνοντας στον ελεγκτή το QR code του εκάστοτε εγγράφου και αφού το «σκανάρει» με τη δική του συσκευή, τότε θα πρέπει ο χρήστης να δώσει (ή όχι) έγκριση για τον έλεγχο μέσα από την εφαρμογή του Gov.gr Wallet.
Εφόσον δώσει έγκριση, θα εμφανιστεί ένας 6ψήφιος κωδικός, τον οποίο μπορεί να αναφέρει ή δείξει στον ελεγκτή, ο οποίος όταν εισάγει επιτυχώς τον κωδικό αυτό, θα μπορεί να δει τα στοιχεία του ψηφιακού δελτίου ταυτότητας ή της άδειας οδήγησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης