Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χάκερς έστειλαν μαζικά μηνύματα μέσω εφαρμογής των ΕΛΤΑ με υβριστικό κείμενο κατά Μητσοτάκη

Χάκερς έστειλαν μαζικά μηνύματα μέσω εφαρμογής των ΕΛΤΑ με υβριστικό κείμενο κατά Μητσοτάκη
Μόλις λίγους μήνες πριν ήταν που το σύστημα των ΕΛΤΑ βγήκε off για αρκετές ώρες/μέρες

Μια διαφορετική ειδοποίηση  εστάλη σε χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή των ΕΛΤΑ, καθώς σημειώθηκε κυβερνοεπίθεση από Hackers.
Πολλοί χρήστες που έχουν κατεβάσει την εφαρμογή των ΕΛΤA, elta mobile, ακόμα δε μπορούν να πιστέψουν την ειδοποίηση που τους ήρθε πριν από λίγη ώρα (συγκεκριμένα στις 22:35 το βράδυ της Τρίτης) στα κινητά τους.
Μητσοτάκη ******* έλεγε το notification και ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι η εφαρμογή των ελληνικών ταχυδρομείων μπήκε στο στόχαστρο των χάκερς. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ελληνικά Ταχυδρομεία δέχονται επίθεση από χάκερς.
Μόλις λίγους μήνες πριν ήταν που το σύστημα των ΕΛΤΑ βγήκε off για αρκετές ώρες/μέρες.
Μάλιστα τότε τα δημοσιεύματα ήθελαν τους χάκερς να ζητάνε λύτρα για να επαναφέρουν το σύστημα των ταχυδρομείων σε λειτουργία.
Δε γνωρίζουμε εάν το μήνυμα έχει σταλεί σε όλους τους χρήστες και των δυο πλατφορμΏν (apple, android) ή αν είναι σε συγκεκριμένες μόνο εκδόσεις.
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Το γεγονός επισημαίνει με ανάρτησή του στα social media και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, «ταγκάροντας» μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό της ΝΔ Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης