Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σχεδόν 50.000 κεραυνοί «σφυροκόπησαν» την Ελλάδα

Σχεδόν 50.000 κεραυνοί «σφυροκόπησαν» την Ελλάδα
«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στη Πυροσβεστική

Ο καιρός έχει δημιουργήσει έντονα φαινόμενα σε όλη την επικράτεια και σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη των κεραυνών, καθώς περίπου 50.000 «σφυροκόπησαν» την χώρα.
Πιο αναλυτικά, με βάση τα δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής ήταν ίσο με 102mm και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Κάβοντορο.
Επίσης, στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Άγιο Στέφανο και ήταν ίσο με 63mm. Παράλληλα στην χώρα μας το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς εώς τις 17:00 της Τετάρτης (24/8).
Γράφημα με αθροιστικό ύψος υετού από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 17:00 της Τετάρτης:

xarths-8.webp

«Έσπασαν» τα τηλέφωνα στη Πυροσβεστική

Αρκετά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πυροσβεστικής, έγιναν 128 κλήσεις προς το κέντρο επιχειρήσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν για αντλήσεις υδάτων, ενώ χρειάστηκαν να γίνουν και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.
Ειδικότερα:
Στην Αττική έγιναν 78 κλήσεις, εκ των οποίων 64 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων, και 6 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.
Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας έγιναν 32 κλήσεις, εκ των οποίων 24 για αντλήσεις υδάτων, 4 για κοπές δέντρων και 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης