Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε τον Τεντόγλου, στο BN Sports: «Στον Μίλτο με κέρδισε η ταπεινότητά του - Με τον Γιάννη είχα πάθει εμμονή»! (video)

Ο καλλιτέχνης που ζωγράφισε τον Τεντόγλου, στο BN Sports: «Στον Μίλτο με κέρδισε η ταπεινότητά του - Με τον Γιάννη είχα πάθει εμμονή»! (video)
Ο άνθρωπος πίσω από την εντυπωσιακή τοιχογραφία του Μίλτου Τεντόγλου στο Γενικό Λύκειο Πεύκων, Μάριος Σιμόπουλος, μίλησε στο BN Sports για την απόφασή του να ζωγραφίσει τον Ολυμπιονίκη και κορυφαίο άλτη του μήκους, ένα χρόνο μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Λένε ότι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Τότε με πόσες λέξεις πρέπει να ισούται ένα mural που ζωντανεύει αυτό που απεικονίζει; Πόσο δε μάλλον όταν αυτό είναι πρόσωπο και μάλιστα μετά από μια σημαντική στιγμή. Ο Μίλτος Τεντόγλου λίγα λεπτά αφότου είχε αναδειχθεί και τυπικά πρωταθλητής Ευρώπης, πηδώντας 8,52 μ., πήρε μία ελληνική σημαία ανά χείρας και έκανε μία χαρακτηριστική γκριμάτσα. Ευτυχώς που υπάρχει ο φωτογραφικός φακός και αποτύπωσε τη στιγμή και ακόμα περισσότερο που υπάρχει ο Μάριος και την μετέτρεψε σε έργο τέχνης.
5659527-scaled.jpg

 

Ο Μάριος Σιμόπουλος δεν είναι ένας καθημερινός καλλιτέχνης του δρόμου. Τα έργα του έχουν ως βάση την street art, την οποία λατρεύει, όμως δεν χρησιμοποιεί σπρέι. Γίνονται σπιθαμή προς σπιθαμή, πινελιά προς πινελιά. Μετά από πολύ κόπο, άπειρες ώρες δουλειάς και πάμπολλα δημιουργήματα, αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες του είδους εν Ελλάδι. Όμως πρώτα και πάνω απ’ όλα, όπως λέει, είναι εκπαιδευτικός. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι δάσκαλος εικαστικών σε δημοτικό σχολείο και τα παιδιά αποτελούν την βασική αιτία που ξεκίνησε να ζωγραφίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το Μίλτο Τεντόγλου.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο BNSports

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης