Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση - Πού εντοπίζονται τα πιο σοβαρά

Καιρός: Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση - Πού εντοπίζονται τα πιο σοβαρά
Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και στην Καρδίτσα.
Καταπτώσεις βράχων, ζημιές στο αγροτικό οδικό δίκτυο, πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος έχει προκαλέσει σήμερα Τρίτη 23/8 η έντονη βροχόπτωση που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας.
Τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στην ορεινή Πίνδο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και στην Καρδίτσα.

Επίσης, υπήρξαν κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Ποσειδώνος από το ύψος της πλατείας Κρήτης στο ρεύμα προς Βούλα και Βουλιαγμένης από το ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βούλα στην Αττική, λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Νωρίτερα, η Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων, είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας και στην Πειραιώς από το ύψος της Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Πλέον, η κυκλοφορία στην Πειραιώς έχει αποκατασταθεί.

Σε εγρήγορση οι Αρχές στα Τρίκαλα

Έντονα είναι τα προβλήματα στα ορεινά των Τρικάλων. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των αστυνομικών αρχών, βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, ενώ σε τοπικά διαμερίσματα, όπως Διάβα, Πολυνέρι, Βαλκάνο, έχει σημειωθεί σε μεγάλη έκταση διακοπή ρεύματος.
Στην Καλαμπάκα υπάρχουν πλημμυρισμένα υπόγεια και γίνονται αντλήσεις νερού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Καρδίτσα: Καταπτώσεις βράχων - Ισχυρή χαλαζόπτωση

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αργιθέας, να προκληθούν καταπτώσεις βράχων, οι οποίες, όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τα μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας.
Στην περιοχή του δήμου Παλαμά, ισχυρή χθεσινή χαλαζόπτωση, έπληξε χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες βυθίζοντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Βροχή και χαλάζι στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα, με αστραπές και βροντές έπληξε το απόγευμα της Τρίτης 23/8 τη Θεσσαλονίκη, ενώ έπεσε και χαλάζι.
Τα έντονα φαινόμενα δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο δρόμοι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη μετατράπηκαν σε ποτάμια, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, δέχθηκε μία κλήση για άντληση υδάτων στις Σέρρες και δύο στη Φλώρινα, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων σε Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και Κιλκίς.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο