Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μετά τον σάλο διαψεύδει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το «μπλόκο» Ντρισμπιώτη από τις υποτροφίες λόγω ηλικίας

Μετά τον σάλο διαψεύδει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το «μπλόκο» Ντρισμπιώτη από τις υποτροφίες λόγω ηλικίας
Πάντως για την ιστορία, τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι τόσο ρόδινα όπως παρουσιάζονται από την ΕΟΕ.... και η προαναφερθείσα απόφαση (του Νοεμβρίου) για το «μπλόκο» άλλαξε μετά την έντονη αντίδραση της πρωταθλήτριας
Σχετικά Άρθρα
Θύελλα αντιδράσεων προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το πρόγραμμα υποτροφιών που αποδίδει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε Έλληνες αθλητές και την πρωταθλήτρια του βάδην από την Καρδίτσα, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.
Όπως ανέφεραν σχετικά ρεπορτάζ «τον περασμένο Νοέμβριο η ΕΟΕ την «έκοψε» από τις υποτροφίες που δίνει η ΔΟΕ θεσπίζοντας ακατανόητα ηλικιακά κριτήρια», μιλώντας για αποκλεισμό της από την εν λόγω οικονομική ενίσχυση καθώς η χρυσή πρωταθλήτρια μας είναι 38 ετών.
Με σημερινό (22/8/2022) δελτίο Τύπου της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διαψεύδει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ξεκαθαρίζοντας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, πως η Ντρισμπιώτη «έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του και εισπράττει το ποσό που δικαιούται».
Παράλληλα, προσθέτει πως «η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων, είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ» ενώ αποκλείστηκαν μόνο όσοι αθλητές και αθλήτριες είχαν εξασφαλισμένους χορηγούς.
Ωστόσο τα γκρίζα κενά, φαίνεται πως «μαζεύτηκαν» μετά από την καταιγιστική παρέμβαση της Ντρισμπιώτη εκείνη την χρονική περίοδο.

Η ανακοίνωση: 

Σε συνέχεια δηλώσεων και δημοσιευμάτων, που λανθασμένα αναφέρουν, ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Υποτροφιών της ΔΟΕ, λόγω ηλικίας, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να επισημάνει ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα από το ξεκίνημα του και εισπράττει το ποσό που δικαιούται.

Η αρχική πρόταση της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ για θέσπιση ηλικιακών ορίων, είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της ΕΟΕ, με αποτέλεσμα η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, όπως και άλλοι αθλητές, να ενταχθούν στις Ολυμπιακές Υποτροφίες.
Αντίθετα, αποκλείστηκαν όσοι είχαν εξασφαλισμένους χορηγούς.
Επίσης, η ΕΟΕ, παρέδωσε στην πρωταθλήτρια μας, το ποσό που πήραν όλοι οι αθλητές που προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήτοι 10.000 ευρώ εφάπαξ, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι και ενταγμένη στην ομάδα (ή στη λίστα ) των αθλητών που προτείνονται για χορηγία στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετείστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι».
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στηρίζει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και δεν είναι τυχαίο ότι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα συγχαρητήρια που της δώσαμε μετά το δεύτερο χρυσό στο Μόναχο, απάντησε με νόημα ως εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Για όλα!» δείχνοντας το ήθος της για μία ακόμη φορά.

Το χρονικό και τα... γκρίζα σημεία της ΕΟΕ

Πάντως για την ιστορία, τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι τόσο ρόδινα όπως παρουσιάζονται από την ΕΟΕ.... και η προαναφερθείσα απόφαση (του Νοεμβρίου) για το «μπλόκο» άλλαξε μετά την έντονη αντίδραση της πρωταθλήτριας.
Συγκεκριμένα, η  Αντιγόνη Ντρισμπιώτη φέρεται να κατήγγειλε την ρατσιστική αντιμετώπιση προς στο πρόσωπό της αλλά και στο πρόσωπο άλλων αθλητών που έχουν περάσει τα 30 από εκείνους ακριβώς που θα έπρεπε να τους στηρίζουν.
Τελικά, μετά το σάλο, η απόφαση άλλαξε. 
«Κάποιες φορές πρέπει να αντιδράς για να πετυχαίνεις πράγματα, όχι μόνο για σένα αλλά και για το μέλλον του αθλητισμού» είχε δηλώσει στο athletestories.gr.
«Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν γίνεται να ζήσεις από τον αθλητισμό. Όχι τουλάχιστον από το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι. Σε αυτό είμαστε εντελώς μόνοι» είχε δηλώσει επίσης νωρίτερα η ίδια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης