Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μεγάλη φωτιά στο χωριό Συκά Υπάτης στη Λαμία - Χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού

Μεγάλη φωτιά στο χωριό Συκά Υπάτης στη Λαμία - Χτύπησαν οι καμπάνες του χωριού
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε τρία διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα

(upd) Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά στο χωριό Συκά Υπάτης, δυτικά της Λαμίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε τρία διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα.

Οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής με όποιο μέσον μπορούν προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά. Οι φλόγες απέχουν λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις πρώτες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής με ό,τι μέσο μπορούν και οι πυροσβέστες που έσπευσαν στην περιοχή, μπόρεσαν να αποτρέψουν το ένα από τα τρία επικίνδυνα μέτωπα, ενώ δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο συνεχίζουν τις ρίψεις.

«Μιλάμε για τρεις διαφορετικές εστίες που ξεπήδησαν συγχρόνως μέσα σε κλειστή δασική έκταση δίπλα από το χωριό» σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς και συμπληρώνει ότι η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων, πυροσβεστικών δυνάμεων, κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αποτρέψει τα χειρότερα και υπάρχει η αισιοδοξία να ελεγχθεί πολύ γρήγορα η πυρκαγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης