Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέος ξαφνικός θάνατος στην Ελλάδα - Πέθανε 45χρονος ψυχίατρος - Αυξάνονται οι περιπτώσεις - Ευθύνονται τα εμβόλια covid;

Νέος ξαφνικός θάνατος στην Ελλάδα - Πέθανε 45χρονος ψυχίατρος - Αυξάνονται οι περιπτώσεις - Ευθύνονται τα εμβόλια covid;
Η αστυνομία έφθασε στο διαμέρισμα μετά από σχετική ενημέρωση και εντόπισε νεκρό τον 45χρονο γιατρό από ανακοπή καρδιάς
Σχετικά Άρθρα

Δίχως «τέλος» οι ξαφνικοί θάνατοι που σημειώνονται στη χώρα μας.
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου αυτή τη φορά από τον ξαφνικό θάνατο του γνωστού ψυχιάτρου, Σπύρου Ροδιτάκη σε ηλικία 45 ετών.
Ο ίδιος ετοίμαζε να κάνει εγκαίνια στο νέο του ιατρείο στη Νέα Σμύρνη.
Ο Σπύρος Ροδιτάκης άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα, όπου και κατοικούσε.
Ο 45χρονος είχε αρκετές μέρες να επικοινωνήσει με τους δικούς του, ενώ μετά από επικοινωνία που είχαν με γειτόνισσα του, ενημερώθηκαν ότι το κλιματιστικό λειτουργούσε ασταμάτητα για τρεις ημέρες.
Η αστυνομία έφθασε στο διαμέρισμα μετά από σχετική ενημέρωση και εντόπισε νεκρό τον 45χρονο γιατρό από ανακοπή καρδιάς.

Ο θάνατος αρχιφύλακα

Πριν λίγες μόλις ημέρες ένας 46χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετούσε στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας πέθανε λίγες ώρες μετά το έμφραγμα που υπέστη εν ώρα υπηρεσίας.
Ο άτυχος άνδρας κατά τη διάρκεια της περιπολίας που εκτελούσε στη Χαλκίδα το πρωί της Δευτέρας, ένιωσε ξαφνικά δυσφορία και έντονο πόνο στο στήθος.
Μαζί με συναδέλφους του πήγε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και εκεί η διάγνωση έκανε λόγο για έμφραγμα.
Ο 46χρονος διεκομίσθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο 401 ΣΝΑ, αλλά λίγο αργότερα, το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό πως ο αστυνομικός δεν τα κατάφερε…
Ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ιδιαίτερα αγαπητός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ψαχνά, τα οποία έχουν συγκλονιστεί από την ξαφνική απώλεια ενός νέου ανθρώπου, τον οποίο, όπως λένε οι συντοπίτες του, χαρακτήριζε το ήθος, η τιμιότητα και η αξιοπρέπεια.
Πριν λίγες εβδομάδες 26χρονη αστυνομικός κατέρρευσε μέσα στο περιπολικό και έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή ενώ και 42χρονη αστυνομικός από την Αθήνα βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα; 

Ο μαύρος κατάλογος των νέων που πέθαναν αιφνίδια

Νωρίτερα, βρέφος 35 ημερών απεβίωσε στο Νοσοκομείο Γρεβενών όπου είχε διακομιστεί εσπευσμένα πριν από 48 ώρες με υψηλό πυρετό.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος δεν παρέμεινε στη ζωή. Αιτία θανάτου, επί του παρόντος και μετά τη νεκροτομή, άγνωστη.
- Τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη ένα κορίτσι 3 ετών και ένα αγόρι 7 ετών, με διαφορά μερικών 24ώρων, απεβίωσαν ξαφνικά. Νοσηλεύονταν σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία, το Ιπποκράτειο και το «Παπαγεωργίου» αντιστοίχως. Τα αίτια των θανάτων τους απροσδιόριστα.
- Δύο νεαροί ποδοσφαιριστές, ο ένας 14χρονος στην Εύβοια και ο άλλος 29 ετών στη Λαμία, απεβίωσαν στο γήπεδο, στο διάστημα από την αρχή του Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου. Για τον πρώτο δεν υπήρχε καμία υπόνοια για οποιαδήποτε παθογένεια και ούτε ανέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο από τις αναλύσεις. Για τον δεύτερο, ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε η ανακοπή καρδιάς, χωρίς όμως αυτή να δικαιολογείται από προϋπάρχουσα, διεγνωσμένη έστω, πάθηση.
- Στις 2 Ιουνίου πέθανε στον ύπνο της μια 12χρονη μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Ηταν καθ’ όλα υγιής και ως αθλήτρια του τάε-κβον-ντο σε ιδανική φυσική κατάσταση. Η αιτία θανάτου της άγνωστη.
- Το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουλίου βρέθηκε νεκρή στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια ατομικής προπόνησης, μια 22χρονη φοιτήτρια στο τοπικό ΤΕΦΑΑ. Αιτία θανάτου απροσδιόριστη.
- Στις 26 Ιουλίου και ενώ βρισκόταν στη Σίφνο για διακοπές μαζί με φίλους του ένας 23χρονος φοιτητής του Μετσόβιου Πολυτεχνίου από τη Λαμία απεβίωσε αιφνιδίως. Επίσης, από άγνωστη αιτία.
- Εν ώρα άσκησης του καθήκοντός της στα νότια προάστια της Αθήνας, τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου κατέρρευσε και εν τέλει απεβίωσε μια 26χρονη αστυνομικός από τη Ναύπακτο. Ο θάνατός της θεωρείται μέχρι στιγμής ανεξήγητος. Το ίδιο και για έναν 16χρονο στη Ρόδο, μια 27χρονη στη Λάρισα, έναν 31χρονο στο Θέρμο, μια 33χρονη στην Καρδίτσα, μεταξύ πολλών άλλων.

Ερωτηματικά για τους αιφνίδιους θανάτους παιδιών το 2022 - Γονείς χωρίς απαντήσεις

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους γονείς τα στατιστικά δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ που μιλούν για 138 αιφνίδιους θανάτους παιδιών και εφήβων από 0 έως 19 ετών μόνο το πρώτο 5μηνο του 2022.
Στην ηλικιακή ομάδα 0 έως 4 ετών οι θάνατοι φτάνουν τους 82 στο ίδιο διάστημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλείται η ΕΡΤ, στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 9 ετών κατά τους πρώτους 5 μήνες του 2022 έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι, στις ηλικίες 10 έως 14 σημειώθηκαν 11 απώλειες και ακόμη 33 στις ηλικιακή κατηγορία από 15 έως 19 ετών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2020 κατέληξαν 33 παιδιά ηλικίας 5-9 χρόνων και το 2021 "έφυγαν” αιφνιδίως 37 παιδιά.
Συνολικά, το 2020 χάθηκαν 70 παιδιά ηλικίας 5-15 ετών, ενώ το 2021 80 παιδιά.

Το ερώτημα βασικά παραμένει: Πρόκειται για τυχαίο γεγονός ότι η πανδημία... αιφνίδιων θανάτων συμπίπτει χρονικά με τους μαζικους εμβολιασμούς κατά της covid; 
Έρευνες που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας, προειδοποιούν διαρκώς για τις παρενέργειες τους και δη σε θέματα καρδιοπαθειών.
Οι επιστήμονες τι έχουν να πουν για αυτό; 

www.bankingnews.g 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης