Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρασκευής (ΕΟΔΥ): Πιθανή μία έξαρση του κορωνοϊού το φθινόπωρο, αλλά δεν προβλέπεται κύμα υπερβολικής νόσησης

Παρασκευής (ΕΟΔΥ): Πιθανή μία έξαρση του κορωνοϊού το φθινόπωρο, αλλά δεν προβλέπεται κύμα υπερβολικής νόσησης

Ο κ. Παρασκευής επεσήμανε ότι τα άτομα που επιστρέφουν από διακοπές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τις επαφές τους

Σχετικά Άρθρα

Για το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού το φθινόπωρο, έκανε λόγο ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.
«Για το φθινόπωρο, υπάρχει πιθανότητα να δούμε έξαρση, αλλά καθώς δεν προβλέπεται να υπάρχει κύμα υπερβολικής νόσησης, η διαχείριση του θα είναι διαφορετική», σημείωσε μιλώντας στον Ant1.
Ο κ. Παρασκευής τόνισε πως «είχαμε μεγάλη έξαρση και μεγάλο κύμα κορωνοϊού που κράτησε και τον Αύγουστο. Τα άτομα που επιστρέφουν από διακοπές, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά σε ό,τι αφορά τις επαφές τους, τις πρώτες ημέρες τουλάχιστον, με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς πολλά κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Η γενικότερη σύσταση είναι αυτή, για διάστημα περίπου πέντε ημερών. Δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε όλοι sefl test, αλλά συστήνεται να αποφύγουμε μετά τις διακοπές να συναντήσουμε τις πρώτες ημέρες υπερήλικες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Τα σχολεία

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων και κυρίως εάν θα προβλέπεται η χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Παρασκευής είπε πως σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις και θα ανακοινωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης