Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος για πανηγύρια και κορωνοϊό: Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να χαίρονται καθιστοί

Βασιλακόπουλος για πανηγύρια και κορωνοϊό: Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες να χαίρονται καθιστοί

Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως το εμβόλιο που θα κατασκευαστεί για τις παραλλαγές της Omicron, θα «πιάνει» σε μεγάλο ποσοστό και τις νέες παραλλαγές

Σχετικά Άρθρα
Συστάσεις προς τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θέλουν να παρευρεθούν σε κάποιο πανηγύρι, απηύθυνε ο καθηγητή Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να πάνε στο πανηγύρι, αλλά να χαρούν καθιστοί σε ένα τραπέζι και όχι πιασμένοι στον χορό μαζί με άλλον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος, τονίζοντας βέβαια πως δεν μπορεί κανείς να αποτρέψει τους ανθρώπους να πάνε. Άλλωστε, δεν είναι εύκολο να τηρηθούν τα μέτρα ατομικής προστασίας λόγω του καλοκαιριού και της χαλαρής διάθεσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα μπαρ είναι γεμάτα από κόσμο».
Όσον αφορά την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού παγκοσμίως, ο ίδιος υπογράμμισε πως «είχαμε επιβράδυνση της πανδημίας, απλώς αυτές τις ημέρες, λόγω των συναθροίσεων, θα υπάρξει μια μείωση του ρυθμού επιβράδυνσης».
«Τα μεταλλαγμένα στελέχη δεν προέρχονται από παρθενογένεση, αλλά αποτελούν παραλλαγές του ιού που κυκλοφορεί σήμερα. Το εμβόλιο που θα φτιαχτεί για τις παραλλαγές της Omicron θα "πιάνει" σε πολύ μεγάλο ποσοστό και τις νέες παραλλαγές που ίσως προκύψουν», πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης