Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Δεν έχει νόημα η αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θανάτων 2,5 χρόνια μετά – Ήταν λάθος από την αρχή το πρωτόκολλο

Παγώνη: Δεν έχει νόημα η αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θανάτων 2,5 χρόνια μετά – Ήταν λάθος από την αρχή το πρωτόκολλο
Σε περίπτωση που ισχύσει η νέα αλλαγή θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των θανάτων, όπως έχει καταγραφεί τα 2,5 χρόνια της πανδημίας, σύμφωνα με την Μ. Παγώνη
Σχετικά Άρθρα

«Μετά από δύο χρόνια να θυμόμαστε τώρα να αλλάξουμε το πρωτόκολλο δεν έχει νόημα. Όλοι ξέραμε πώς γινόταν η καταγραφή μέχρι τώρα. Όποιος έμπαινε για οποιαδήποτε αιτία και είχε Covid-19, η τελική ετικέτα (στο πιστοποιητικο θανάτου) ήταν Covid. Ήταν λάθος από την αρχή» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, σχετικά με την αλλαγή στον τρόπο καταγραφής των θανάτων της πανδημίας.
Η κα Παγώνη μιλώντας στη ΕΡΤ τόνισε ότι αν και η ίδια ήταν εξαρχής αντίθετη με τον συγκεκριμένο πρωτόκολλο, θα πρέπει να συνεχίσουν με αυτό, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα προηγούμενα στοιχεία θα πρέπει να αναθεωρηθούν.
Εξήγησε ότι πλέον δεν έχει νόημα η αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θανάτων γιατί αυτή η καταγραφή είχε γίνει και «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω», διευκρινίζοντας ότι «σε περίπτωση που ισχύσει η νέα αλλαγή θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο αριθμός των θανάτων», όπως έχει καταγραφεί τα 2,5 χρόνια της πανδημίας.

Κυκλοφορούν κανονικά οι νοσούντες- Άδικη η μετάδοση

Περαιτέρω, αναφερόμενη στην χαλάρωση του πληθυσμού και των μέτρων, η κα Παγώνη υπογράμμισε ότι «η μετάδοση είναι άδικη» , καθώς πολλοί νοσούντες με συμπτώματα κυκλοφορούν κανονικά.
Όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν να κολλάς γιατί κάποιος δεν τηρεί το πρωτόκολλο. Είναι άδικο για τους υπόλοιπους».
Σημείωσε δε, ότι η Omicron5 είναι πάρα πολύ μεταδοτική και πολλά νησιά έχουν αυξημένο ιικό φορτίο.

Περί εμβολιασμών

Σύμφωνα με την κα Παγώνη, «από τέλος το Αυγούστου η Επιτροπή Εμβολιασμού θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου την καμπάνια των εμβολιασμών, γιατί υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση γιατί έφυγε για διακοπές».
Υπογράμμισε ότι την τέταρτη δόση εμβολίου θα πρέπει να την κάνουν οι άνω των 60 ετών γιατί συνήθως έχουν παραπάνω από ένα υποκείμενο νόσημα.
«Προσπαθούμε να αποφύγουμε τη σοβαρή νόσηση και τους θανάτους. Με αυτά τα εμβόλια θα πορευτούμε μέχρι το τέλος Οκτώβρη όταν αναμένουμε τα πιο εξελιγμένα εμβόλια», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης