Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα ενόψει φθινοπώρου – Ενθαρρυντική η μείωση των κρουσμάτων

Παγώνη: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα ενόψει φθινοπώρου – Ενθαρρυντική η μείωση των κρουσμάτων
Τα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Μ. Παγώνη

Δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα ενόψει του φθινοπώρου, τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί, αλλά και χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό στοιχείο τη μείωση κατά 10% των κρουσμάτων που είδαμε στα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι διαχειρίσιμη, υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, αλλά πως η υποπαραλλαγή 5 της Omicron μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτική.
Κατά την ίδια, ένα μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό του long covid που ταλαιπωρεί ακόμη και 1 χρόνο μετά το 30% όσους περνάνε κορωνοϊό και αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος είναι το σκεπτικό «ας κολλήσω κορωνοϊό να τον περάσω να τελειώνω με αυτό».
Ακόμη, επανέλαβε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός, κάτι που δεν κάνει η πλειοψηφία των τουριστών.

Περί εμβολίων

Κάνοντας αναφορά στα νέα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σημείωσε ότι δεν θα είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο, αλλά θα φτάσουν στη χώρα μας περίπου στα τέλη του Οκτώβρη, ίσως και Νοέμβριο, όμως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμελήσουμε τον εμβολιασμό και θα πορευτούμε με αυτά που έχουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης