Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Από τέλος Οκτωβρίου το επικαιροποιημένο εμβόλιο - Πιθανότατα από Σεπτέμβριο δεν θα επιστρέψει η μάσκα υποχρεωτικά

Παγώνη: Από τέλος Οκτωβρίου το επικαιροποιημένο εμβόλιο - Πιθανότατα από Σεπτέμβριο δεν θα επιστρέψει η μάσκα υποχρεωτικά

Η Μ. Παγώνη επιβεβαίωσε ότι αν και η γρίπη H1N1 ξεκινάει από Νοέμβριο «υπάρχουν περιστατικά και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε»

Σχετικά Άρθρα
Το επικαιροποιημένο εμβόλιο αναμένεται από τέλος Οκτωβρίου, ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε για την τέταρτη δόση εμβολίου ότι όσοι νόσησαν νοσήσει μετά την τρίτη δόση δεν χρειάζεται να την κάνουν, ενώ τόνσιε πως επιβάλλεται η δεύτερη ενισχυτική δόση επιβάλλεται για τις ηλικίες άνω των 60 «γιατί προστατεύει και από επιπλοκές που σχετίζονται με long covid, όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα».

Για Omicron 5

Κάνοντας αναφορά στην Omicron 5, σημείωσε ότι χαρακτηριστικό των νοσούντων με αυτή τη μετάλλαξη είναι ο υψηλός πυρετός για δύο 24ωρα.
Σημείωσε δε, ότι «Ευρώπη και Αμερική δεν θέλουν υποπαραλλαγές, δεν θέλουν να ακούνε ότι είναι ακόμη ο κορωνοϊός στον τόπο τους, ενάντια στην πραγματικότητα που είναι ότι και η Omicron 5 είναι πολύ μεταδοτική χωρίς ευτυχώς αυξημένη θνησιμότητα».
Η ίδια συνέστησε rapid test αντί για self και ιδανικά μοριακό έλεγχο PCR για όσους επιστρέφουν από διακοπές. Ακόμη, επιβεβαίωσε ότι αν και η γρίπη H1N1 ξεκινάει από Νοέμβριο «υπάρχουν περιστατικά και πολύς κόσμος μπερδεύτηκε».

Περί μάσκας

Από τον Σεπτέμβριο πιθανότατα δεν θα επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόνισε η κα Παγώνη, συμπληρώνοντας ότι τουλάχιστον αυτό δεν θα ακουστεί «από το δικό της στόμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης