Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στη μάχη για διάκριση σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέντε κορυφαίοι Έλληνες αθλητές με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Στη μάχη για διάκριση σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις πέντε κορυφαίοι Έλληνες αθλητές με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας

Μίλτος Τεντόγλου, Χρήστος Φραντζεσκάκης, Σπυριδούλα Καρύδη και Ελίνα Τζένγκο θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, ενώ ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη

Καλοκαίρι μεγάλων συγκινήσεων για τους φίλους του αθλητισμού είναι το φετινό.
Μετά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Όρεγκον των Η.Π.Α, το ενδιαφέρον των φιλάθλων στρέφεται αρχικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ρώμης (https://www.roma2022.eu/en/)  που θα λάβει χώρα το διάστημα 11-17 Αυγούστου στην πρωτεύουσα της Ιταλίας.
Η συνέχεια θα είναι εξίσου συναρπαστική, καθώς από τις 15 έως και τις 21 Αυγούστου θα διεξαχθεί στο Μόναχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (https://www.munich2022.com/en/athletics).
Φυσικά, η Εθνική Τράπεζα θα είναι ξανά παρούσα μέσω των Ελλήνων αθλητών που θα συμμετάσχουν στις δύο μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Δίνοντας ακόμη μια φορά τον καλύτερο εαυτό τους, οι Έλληνες αθλητές ελπίζουν σε διάκριση για τους ίδιους και κυρίως για τη χώρα μας.
Η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο πλευρό και υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο πέντε κορυφαίους αθλητές που παίρνουν μέρος στις δύο αυτές αθλητικές διοργανώσεις.
Ποιοι είναι αυτοί; 

Μίλτος Τεντόγλου

O Μίλτος Τεντόγλου, μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Όρεγκον, καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του από το 2018 στο Βερολίνο (το 2020 λόγω πανδημίας δεν είχε πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα).
Μπαίνει αποφασισμένος στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου και αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να το πετύχει.
Ο προκριματικός του άλματος εις μήκος είναι στις 15 Αυγούστου στις 13.10 μμ  και εάν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, θα είναι και στον τελικό την επόμενη ημέρα (16/08) στις 21.27 μμ
ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ_1.jpg

Χρήστος Φραντζεσκάκης

Μετά την επιτυχημένη παρθενική του συμμετοχή στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου (κατέλαβε την 9η θέση), ο νεαρός σφαιροβόλος θα συμμετέχει για πρώτη φορά και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Εκεί ο ταλαντούχος αθλητής θα αγωνιστεί με στόχο την εξάδα που θα τον καθιερώσει στην ελίτ του αθλήματος, μιας και σχεδόν όλοι οι σπουδαίοι αθλητές του αγωνίσματος είναι Ευρωπαίοι.
Ο προκριματικός της Σφυροβολίας πραγματοποιείται στις 17 Αυγούστου στις 10.35 πμ και εφόσον τα καταφέρει θα βρίσκεται στον τελικό της 18ης Αυγούστου (21.10 μμ).
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ.jpg

Σπυριδούλα Καρύδη

Μετά τις σημαντικές εμπειρίες που αποκόμισε η νεαρή αθλήτρια στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου (23η θέση με άλμα στα 13.63μ), στοχεύει στην είσοδό της στον τελικό του άλματος εις τριπλούν.
Αγωνίζεται στις 17 Αυγούστου,  ώρα 13.35 μμ, στον προκριματικό και με ένα καλό άλμα θα βρίσκεται στον τελικό που γίνεται στις 19 Αυγούστου, στις 21.55 μμ.
ΚΑΡΥΔΗ.jpg

Ελίνα Τζένγκο

Η νεαρή ακοντίστρια έχοντας πετύχει μέσα στο 2022 μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στοχεύει στην πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και σε μια θέση στην 8άδα.
Ο προκριματικός του ακοντισμού πραγματοποιείται στις 18 Αυγούστου, στις 10.00 πμ και 2 ημέρες μετά (20/08) στις 21.25 μμ, ο μεγάλος τελικός, στον οποίο ελπίζει να είναι παρούσα.  
tzengo_elina.jpg

Κριστιάν Γκολομέεβ

Μετά το Ασημένιο του 2018 στη Γλασκώβη και το Χάλκινο στη Βουδαπέστη, στα 50μ ελεύθερο, ο Κριστιάν Γκολομέεβ θα διεκδικήσει φέτος το τρίτο του μετάλλιο στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.
Ο Έλληνας αθλητής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, με συνεχόμενες συμμετοχές σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις και οι πιθανότητες κατάκτησης ενός ακόμα μεταλλίου δείχνουν να είναι υπέρ του.
Ο Γκολομέεβ θα μπει στη μάχη του μεταλλίου στις 16 Αυγούστου στις 10.00 πμ συμμετέχοντας στον προκριματικό των 50μ ελεύθερο, ελπίζοντας να συνεχίσει στους ημιτελικούς που διεξάγονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης