Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης (πνευμονολόγος): Δεν είμαστε χειρότερα από πέρσι σε σχέση με τον covid

Λουκίδης (πνευμονολόγος): Δεν είμαστε χειρότερα από πέρσι σε σχέση με τον covid
Νοσούν βαριά όσοι είναι μεγάλης ηλικίας και πάσχουν από συννοσηρότητες είπε ο κ.Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως δεν είμαστε σε χειρότερη φάση σε σχέση με πέρσι όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού διατύπωσε ο Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ο οποίος ανέφερε ότι πλέον νοσούν βαριά όσοι είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν συννοσηρότητες.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Λουκίδης είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για την πορεία της πανδημίας παρά τα χιλιάδες κρούσματα και την αύξηση του αριθμού των νεκρών, διότι πέρσι «είχαμε πνευμονίες από την Delta» ενώ τώρα «υπάρχει μειωμένη χρήση παροχών οξυγόνου» ασθενείς.
Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη αυτό που κάνει τους γιατρούς να κοιτούν την κατάσταση με πιο αισιόδοξη ματιά είναι ότι «πέρυσι δεν είχαμε αντιικά φάρμακα, δεν είχαμε ένα υψηλό ποσοστό με τρίτη δόση εμβολιασμού και δεν είχαμε τα νέα μονοκλωνικά για ανθρώπους που δεν μπορούν να κάνουν καλή ανταπόκριση στον ιό».
«Τώρα έχουμε αλλαγή στο κλινικό στάδιο.
Το 30% των νοσηλειών έρχεται για άλλο σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο και μετά από τεστ βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό.
Τώρα υπάρχει άλλος οδηγός στη νοσηλεία» υπογράμμισε ο κ.Λουκίδης.
Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός της τρίτης δόσης ήταν πολύ καταλυτική στο να μην πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη η μη πίεση στις ΜΕΘ οφείλεται στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στον πληθυσμό και για αυτό κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί επισημαίνοντας και αυτός ότι είναι άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης