Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες - Δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ

Θεμιστοκλέους: Επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες - Δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ
«Ο κορωνοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ», ανέφερε ο Μ. Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

«Αυτή την στιγμή έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες. Δεν έχουμε σημαντική πίεση στα νοσοκομεία», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, κάνοντας αναφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.
Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν προβληματίζουν τους αρμοδίους γιατί δεν απειλούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
«Ο κορωνοϊός θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα. Μπορεί να έχουμε και αύξηση από Σεπτέμβριο, αλλά δεν θεωρούμε ότι θα έχουμε πίεση στο ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να απαντήσει για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» και αυτό, όπως εξήγησε, επειδή έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία.
Πάντως, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή, κατά τον ίδιο, δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Περί εμβολιασμών και μάσκας

Η σύσταση για τη μάσκα παραμένει, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και εξήγησε πως «έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας».
Υπογράμμισε ότι «οι ευάλωτοι και τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση εμβολίου και να μην το αναβάλλουν για το Σεπτέμβριο».
Τέλος, για τον «Προσωπικό Γιατρό», ο ίδιος κάλεσε τον κόσμο να εγγραφεί στη νέα αυτή πρωτοβουλία, σημειώνοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης