Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πλεύρης: Το κύμα covid κορυφώθηκε, αποκλείεται επαναφορά μέτρων

Πλεύρης: Το κύμα covid κορυφώθηκε, αποκλείεται επαναφορά μέτρων
Δεν είναι γνωστό εάν θα χρειαστεί να γίνει ενισχυτική δόση στο γενικό πληθυσμό είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το κύμα covid έχει κορυφωθεί και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα νόημα για επαναφορά τυχόν μέτρων διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πλεύρης είπε ότι το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και ότι ήδη παρατηρείται μια πτωτική τάση στα κρούσματα, η οποία όπως είπε θα επεκταθεί και στους σκληρούς δείκτες.
«Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων» ανέφερε ο κ.Πλεύρης, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται στον τομέα των κλινών ΜΕΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει νόημα παρθούν μέτρα.

Τι είπε για θανάτους

Σχετικά με τον αριθμό των θανάτων, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε covid και όχι από covid.
«Το 30-35% των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται για άλλο λόγο και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid και λογαριάζονται ως αντίστοιχα περιστατικά.
Δεν λέμε όμως ότι δεν υπάρχουν θάνατοι, να το ξεκαθαρίσω», ανέφερε ο κ.Πλεύρης.

Τέταρτη δόση

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι γίνονται δοκιμές σε δύο επίπεδα από την Pfizer και τη Moderna, σε πρώτη φάση για προστασία από τη μόλυνση από την Omicron αλλά και για προστασία από τις Omicron 4 και 5.
Μάλιστα εκτίμησε πως προς τα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δύο εταιρίες θα υποβάλλουν αίτημα για έγκριση, ενώ ερωτηθείς για την περίπτωση χορήγησης ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα χρειαστεί, διότι σχετίζεται με την πορεία της πανδημίας.

Το τεστ του Τσίπρα

Αναφορικά με τις δηλώσεις του περί μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι αναφέρεται στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
«Εάν κάποιος νοσήσει η μέρα της νόσησης είναι η μέρα 0 και ακολουθεί 5 ημέρες καραντίνα και μετά από 5 ημέρες πρέπει να φοράει η μάσκα.
Με βάση τους χρόνους που ο κ. Τσίπρας έχει δώσει έπρεπε να είναι σε καραντίνα και να φοράει μάσκα.
Δε γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση που το pcr είναι αρνητικό.
Η καραντίνα έχει αποσυνδεθεί από το τεστ» είπε ο κ.Πλεύρης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης