Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα: Μάχη με τις φλόγες για 7η ημέρα στη Δαδιά Έβρου - Βελτιωμένη η εικόνα στη Μάνδρα, οριοθετήθηκε η φωτιά στο Χαϊδάρι

Πύρινα μέτωπα: Μάχη με τις φλόγες για 7η ημέρα στη Δαδιά Έβρου - Βελτιωμένη η εικόνα στη Μάνδρα, οριοθετήθηκε η φωτιά στο Χαϊδάρι
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Δαδιά

Για έβδομη ημέρα συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί Έβρου, στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο, καθώς πλέον η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
Η αντιμετώπισης της πυρκαγιάς χαρακτηρίζεται δύσκολη στο δάσος της Δαδιάς, προστατευόμενη περιοχή Natura, λόγω της πυκνής δασικής ύλης, των συνεχών αλλαγών κατεύθυνσης της φοράς του ανέμου και της αδυναμίας πρόσβασης.
Λόγω της εκτεταμένης διάνοιξης αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου, έχει αποτραπεί η πιθανότητα να μεταδοθεί, προς το παρόν, η πυρκαγιά από την Α2 ζώνη στην Α1, όπου βρίσκεται ο σκληρός πυρήνας του Δάσους και είναι η αποικία του σπάνιου είδους του μαυρόγυπα με τις φωλιές του.
Επιχειρούν αδιάκοπα 320 Πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.
Εκτός των επίγειων και εναερίων Πυροσβεστικών επιχειρήσεων, ταυτοχρόνως δημιουργούνται επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες, με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου, προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος που εμποδίζει την πρόσβαση των Πυροσβεστών.
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει, 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 8 μηχανήματα έργου.
Εξίσου σημαντική συνδρομή παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, οι οποίοι πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης και δημιουργία επιπλέον αντιπυρικών ζωνών και λωρίδων.
Επίσης, σημαντική είναι η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, ενώ ατην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας..
Όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι σε γενική επιφυλακή.

Η εικόνα σε Μάνδρα Αττικής και Χαϊδάρι

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 26/7 σε αγροτοδασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής και πλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες εντός της καμμένης έκτασης που δεν εμπνέουν κάποια ανησυχία.
Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν.
Υπενθυμίζεται ότι στην Μάνδρα Αττικής η φωτιά εκδηλώθηκε στις 17:05 χθες (26/7) και στις 18:02 ενεργοποιήθηκε άμεσα το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Νέο Πόντο και Νέα Ζωή προς Μάνδρα.
Τέλος, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά στο Χαϊδάρι, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 26/7 σε δασική έκταση στην τοποθεσία Μικρό Σχιστό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης