Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δαδιά Έβρου: Ποιες είναι οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο - Τα δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Δαδιά Έβρου: Ποιες είναι οι συνθήκες στο πύρινο μέτωπο - Τα δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή χαρακτηρίζονται από αστάθεια που ευνοεί τη δημιουργία «ρηχών» πυρονεφών (πυροσωρείτες - pyroCus).
Σχετικά Άρθρα
Ασταθείς θεωρούνται οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή όπου μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Δαδιά Έβρου.
Το παραπάνω συνοψίζει η η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και είναι ενεργή στην περιοχή.
meteosat_pyrocu_dadia_26072022f.png

Με βάση το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, στην ευρύτερη έκταση όπου καίει η πυρκαγιά, στη Δαδιά Έβρου, πνέουν αυτή την ώρα ΒΑ άνεμοι στα 2-3 μποφόρ, η θερμοκρασία είναι 34-35 ˚C και η υγρασία της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης εκτιμάται μεταξύ 6-8 %.
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή χαρακτηρίζονται από αστάθεια που ευνοεί τη δημιουργία "ρηχών" πυρονεφών (πυροσωρείτες - pyroCus).
Τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στοιχεία υποδεικνύουν ότι η φωτιά στη Δαδιά έχει αναπτύξει επαγωγική στήλη και έχει καταστεί "αυτοκαθοδηγούμενη".
Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τις αμέσως επόμενες ώρες (26.07 15:00-20:00/21:00) αναμένεται να διατηρηθούν οι σχετικά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της διατήρησης των ανέμων στα 2-3 μποφόρ (αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις και μετά τις 17:00/18:00 από ΝΔ διευθύνσεις) και της χαμηλής περιεχόμενης υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης.
fireweather_dadia_26072022f.png


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης