Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δαδιά Έβρου: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για έκτη ημέρα – Αμυράς: Παρουσία 8 μεταναστών στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά

Δαδιά Έβρου: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες για έκτη ημέρα – Αμυράς: Παρουσία 8 μεταναστών στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά
Αυτό που απασχολεί περισσότερο την Πυροσβεστική είναι το νοτιοδυτικό μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς

Για έκτη ημέρα καίει η πυρκαγιά σε τμήμα του δάσους της Δαδιάς, του Εθνικού Πάρκου των 420 χιλ. στρεμμάτων, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται πλέον στο νοτιοδυτικό μέτωπο.
Με αργή ταχύτητα και έρπουσα κινείται η πυρκαγιά νοτιοδυτικά, προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών, καθιστώντας το τμήμα αυτό του δάσους το κύριο μέτωπο της φωτιάς.
Προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού τα οποία εργάστηκαν νυχθημερόν, έκαναν αρχική διάνοιξη σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς. Η διάνοιξη έγινε σε απόσταση περίπου 1.400 μέτρων από το μέτωπο ενώ οι κλίσεις φτάνουν το 30% με 35%, προκειμένου να διευκολυνθεί η δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης κατά θέσεις σε όλη την έκταση του πάρκου, όπου προσβάλλουν την πυρκαγιά χαμηλά προς αποφυγή νέων αναζωπυρώσεων, ενώ από αέρος επιχειρούντέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα χωριά Δαδιά, Προβατώνας, Λύρα και Λευκίμμη, ενώ ενεργοποιήθηκε και η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής Copernicus για την χαρτογράφηση των καμένων εκτάσεων, τα οποία μέχρι στιγμής καλύπτουν έκταση 23.000 στρεμμάτων.
Στη Δαδιά παραμένει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ.Στυλιανίδης και μάλιστα, το πρωί έγινε σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Δηλώσεις Αμυρά

Η παρουσία 8 ατόμων από τη Σομαλία δίπλα στο φράγμα, στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς, είχε καταγραφεί πριν από την εκδήλωσή της, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Αμυράς, επικαλούμενος πληροφόρηση από την πυροσβεστική.
Ο κ. Αμυράς αναφερόμενος στις προσπάθειες κατάσβεσης, σημείωσε πως αυτό που απασχολεί περισσότερο την Πυροσβεστική είναι το νοτιοδυτικό μέτωπο στο δάσος και στην περιοχή επιχειρούν κι ένα Μι8, 2 Τρακτορες, 2 Erickson, 2 PZL.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης