Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης για κορωνοϊό: Αλλαγή της κλινικής εικόνας στην πανδημία - Δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ

Λουκίδης για κορωνοϊό: Αλλαγή της κλινικής εικόνας στην πανδημία - Δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ
H βαρύτητα της νόσου δεν οδηγείται πια από την οξυμετρία, αλλά από συμπτώματα, όπως ο εμμένων πυρετός ή η απορρύθμιση των συνοδών νοσημάτων, ανέφερε ο Στ. Λουκίδης
Σχετικά Άρθρα

Για αλλαγή της κλινικής εικόνας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πανδημία και κυρίως στο θέμα των σοβαρών μολύνσεων που είναι αυτές που οδηγούν σε νοσηλεία, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιος Λουκίδης.
Ο κ. Λουκίδης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως η βαρύτητα της νόσου δεν οδηγείται πια από την οξυμετρία, αλλά από συμπτώματα, όπως ο εμμένων πυρετός ή η απορρύθμιση των συνοδών νοσημάτων.
Αναφέρθηκε στον ρόλο του εμβολιασμού και σημείωσε ότι δεν έχουμε πλέον πνευμονίες που είχαμε στο παρελθόν και μάλιστα, έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό τα μηχανήματα ροής οξυγόνου στα νοσοκομεία.
Όπως είπε, «αυτό είναι κάτι που δείχνει την αλλαγή της κλινικής εικόνας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πανδημία και κυρίως στο θέμα των σοβαρών μολύνσεων που είναι αυτές που οδηγούν σε νοσηλεία. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι που μας βάζει να διαχειριστούμε τη νόσο με άλλο τρόπο και κυρίως αυτό που φαίνεται είναι ότι βγαίνουμε λίγο από τη βαρύτητα του οξύμετρου».
Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ και «από αυτό βλέπουμε και εμείς καθημερινά στις κλινικές μας, υπάρχει μια καλύτερη αναλογία εισιτηρίων – εξιτήριων».

Περί μέτρων

Ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, προσθέτοντας πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί στην προστασία των ευάλωτων και των ηλικιωμένων, γιατί αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι οι νοσηλείες που έχουμε «οδηγούνται» σε ένα μεγάλο βαθμό από πολύ ηλικιωμένους με πολλά υποκείμενα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης